Lancôme – Bienfait Multi-Vital

De senaste månaderna har jag använt en fuktkräm till ansiktet från Lancôme. Bienfait Multi-Vital High Potency Moisturiser with micro-nutrients är det enkla namnet på den här krämen som jag fick i våras. Den innehåller vitamin CG, E och B5, mineralerna zinc, koppar och  magnesium samt Omega 3 & 6. De viktigaste ingredienserna verkar dock vara något som heter VitaNutri8 och Hydrocharge som jag ärligt talat inte vet vad det är för nåt, men som ska göra huden superfin, återfuktad, skyddad och Gud vet vad. Läste mig till på Lancômes hemsida att Hydrocharge är något som ska imitera hudens eget system för återfuktning så att krämen ska ge 24-timmars återfuktning vid användning.  Det går säkert att Googla fram fler resultat för den som är nyfiken.

Krämen kommer i en burk om 50 ml och innehåller en väldoftande, krämig men inte fet hudkräm som snabbt sjunker in i huden. Den känns inte det minsta fet och lämnar ingen läskig hinna på huden. Huden känns snarare väldigt len och mjuk efter att man smort in sig med den. Den är dryg så en liten klick räcker långt, jag har haft den här burken i 3 månader nu och har hälften kvar!

Det omedelbara resultatet är alltså en slät, len och återfuktad hud som känns mjuk och är lätt att lägga make up på. Efter nån månads bruk kunde jag också notera att min huds fuktighetsnivå verkar öka rent generellt, det känns med andra ord som om den gjort verkan på djupet. Inga torra fläckar, inga irritationer, bara len och glad hud. Att den dessutom innehåller solskydd 15 är ju ett stort plus. Jag tycker det här är en toppenkräm och jag kommer att köpa den igen.

Pris: 396 kronor på Lancôme.eu, 323 kr på Strawberrynet.
Betyg: MVG

8 thoughts on “Lancôme – Bienfait Multi-Vital

 1. Den låter ju jättehärlig, kanske något för nästa sommar! Lancome brukar ju även ha sånna där härliga necessär-erbjudanden, då tycker jag att det är värt att betala lite extra hos t ex Kicks istället för att handla hos Strawberrynet. Man får ju aldrig några härliga prover hos “jordgubben”.

 2. Jag håller med dig! Nackdelen med Jordgubben är brist på prover.
  Jag tycker verkligen att du ska slå till på den här krämen, absolut en av de bästa jag provat.:) Vad använder du själv just nu?

 3. Jag har en underbar färgad dagcreme från Clarins i färgen Doré. Doftar underbart (lite medicinskt) och täpper inte till mina porer vilket är extra viktigt eftersom jag cyklar till jobbet och då blir jag lite varm. Av foundation har jag fått finnar tidigare (har ej provat mineralfoundation dock). På natten använder jag en creme fr Lumene, en mörkblå burk med rosa lock. Ska dock best ett provkit fr Dermalogica från “Jersey”när den är slut tänkte jag… vad tror du?

 4. Åhå, hur täckande är den där dagcremen? Har fått för mig att de inte är mer än som en vanlig dagkräm och jag vill gärna täcka lite mer. Hur ligger den prismässigt?

  Lumene har verkligen bra hudvård! Prisvärt och bra om man inte vill spendera massa pengar.:) Vad har du för hudtyp och eventuella hudproblem? Dermalogica har så mycket bra saker att det nog kommer finnas nåt för dig.:)

 5. Den är inte särskilt täckande, jag använder den ihop med concealer fr Yves Rocher eller Laura Mercier. Såg att den kostar 235:- hos Strawberrynet, men såg inte min nyans där. Jag har blandhy och är 37 år så jag är inte jätteung direkt… Åren går! Jag tror att ett provkit fr Dermalogica är perfekt för då får jag ju testa grejorna innan jag ev köper fullstorlek. Köpte Sukis provkit och är ju så himla kär i Lemongrasscleansern…. mums!

 6. Pingback: Välkommen hem, Elizabeth! « Sublimt

 7. Pingback: Lancôme - Aqua fusion «

 8. Pingback: Intensivvård «

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.