Laura Mercier – Eye Colour Shimmer

Så var det dags för lite mer Laura Mercier. Den här gången är det en av hennes storsäljande ögonskuggor, Pearl, som gäller. Pearl beskrivs på LM´s hemsida som satin-champagne och det är en rätt bra benämning. I asken ser den ganska vit ut, men när man lägger på den på ögonlocket förvandlas den till en ljust guldbeige ton inte helt olikt lystern hos en äkta pärla. Jag använder den här som basskugga, highlighter eller som enda ögonmejken ihop med mascara. Den funkar till vardags och till fest och funkar i alla sorters belysning eftersom den har en tendens att rätta sig efter situationen. Låter kanske flummigt, men det är helt enkelt en levande nyans som funkar i alla lägen. Jag har blågröna ögon, men jag tror att den funkar precis lika bra oavsett ögonfärg.

Skuggan kommer i en mörkbrun, fyrkantig ask med spegel i locket. Den är lätt att få upp på ögonskuggsborste, tyvärr smular skuggan en hel del så man får försöka arbeta in smulet i borsten om man inte vill slösa och blåsa bort allt spill.
Den sitter hela dagen och lägger sig inte i veck. Eller där ljög jag, den kan lägga sig i vecken på ögonlocket ibland det verkar bero på vilket underlag man har för stunden. Det varierar säkert också efter hudtyp kan jag tro.

Kort sagt en universalskugga som inte lämnar en besviken. En trotjänare i sminklådan som funkar i alla lägen!

Pris: 220 kronor på COW och ca 141 kronor på Strawberrynet.
Betyg: VG+ (minus för smulandet)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.