Laura Mercier – Oil-free foundation

Jag har skrivit det förut och jag skriver det igen:
JAG ÄLSKAR MIN LAURA MERCIER-FOUNDATION!

Det kan tyckas lite väl knäppt att hysa så starka känslor för en underlagskräm men det kan inte hjälpas, bättre foundation än den här har jag aldrig provat. Den funkar perfekt för min känsliga hud som lätt blir blank i t-zonen och som kan få lite orenheter.

Den kommer i en pumpflaska som känns både snygg och hygienisk, den doftar inget speciellt så även de med känsliga nosar torde kunna gilla den. Det är svårt att säga hur mycket man behöver eftersom den är påbyggbar, dvs man kan få en tunn och skir täckning och ett heltäckande underlag beroende på hur många “lager” man applicerar. Tjejen som sålde den här till mig visade hur man bäst lägger på den här krämen och det är inte helt som med andra jag använt. För det första ska man inte använda fingrarna eftersom krämen då fastnar i de små fjun man har i ansiktet och kan ge ett smutsigt intryck, för att inte tala om att man inte vill ha mustasch. Man fuktar en makeup-svamp, trycker fram lite kräm på handryggen, doppar svampen i krämen och arbetar in den i huden med lite stöpplande rörelser. Med det menas att man alltså inte ska dra och smeta ut krämen utan mer försiktigt trycka in den i huden. På så vis kan man successivt bygga upp den täckning man vill ha.

För mig har det varit jättelätt att få fantastiska resultat med denna foundation oavsett om jag velat ha en lättare vardagsmake eller en mer täckande kvällssminkning. Den sitter dessutom som berget och lägger sig inte i porer eller veck. Jag har aldrig fått så många komplimanger om att jag ser fräsch och fin ut i huden som sedan jag började med Oil-free foundation och jag rekommenderar den verkligen till alla som har behov av en variabel kräm som gör huden felfri men inte blir en mask på ansiktet.

Pris: 430 kronor på NK och COW.
Betyg: MVG.

Oil-free foundation

Min heliga graal

4 thoughts on “Laura Mercier – Oil-free foundation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.