Laura Mercier – Secret concealer, Nr 1

Laura Mercier är känd för sitt Flawless face och de tillhörande produkter man ska använda sig av för att åstadkomma det. Eftersom de flesta av oss har åtminstonde nånting som vi kanske vill tona ner eller dölja i vårt ansikte finns det givetvis med några olika concealers i kollektionen. Då jag har väldigt mörk hud under ögonen på grund av ytliga blodkärl har jag svårt att hitta en concealer som faktiskt täcker det mörka tillräckligt och dessutom sitter kvar under dagen.
Efter en del recensionsläsande på Makeupalley beslöt jag mig för att köpa en Secret concealer i färg nr 1.

Själva concealern kommer i en liten rund burk med skruvlock, jag hade föredragit snäpplock eller en tub. Produkten är krämig, tjock och lite laxrosa i tonen och vid första anblick blev jag förskräckt och tänkte att den var alldeles för mörk och märkligt rosa i tonen. Men så applicerade jag den under mina ögon… och blev betagen. Inte ett spår syns av mina ytliga blodkärl och mörkhet, huden blir alldeles jämn och fräsch och ser samtidigt väldigt naturlig ut. En del heltäckande concealers ser lätt väldigt kladdiga och spackliga ut, men det gör inte den här. Den sitter dessutom bra hela dagen och glider inte runt. Ett minus är dock att den gärna lägger sig i de små vecken under ögonen men det avhjälps lätt genom att man pudrar på lite löspuder ovanpå. Själv använder jag Mineral Veil från I.D. Nu är jag sugen på LM´s Secret brightening powder som hör ihop med concealern – kanske är det den som kommer göra pricken över i:et?

Secret brightener är en jättebra concealer för huden under ögonen men jag rekommenderar den inte till resten av ansiktet, den här färgen funkade inte för mig i alla fall. Den finns i tre olika nyanser och kostar 240 kronor hos COW.

Betyg: VG+ (det hade blivit MVG om den inte lagt sig i vecken)

Bild från COW

3 thoughts on “Laura Mercier – Secret concealer, Nr 1

  1. Det här låter som något för mig, jag har riktigt mörka ringar under ögonen (inga sådana som kan sovas bort) och jag går inte utanför huset utan concealer.

    Den enda concealer som jag varit något sånär nöjd med annars är Amazing Concealer från Amazing Cosmetics, men det är så trist att behöva beställa från USA och betala massa tull och frakt. Annars är den väldigt dryg och håller rätt bra, ser kanske lite trist ut när jag går hem från jobbet men då har jag å andra sidan haft den i 10 timmar.

    Har du testat Lancômes Effacernes eller Diors Long-wearing moisturizing concealer? Är lite nyfiken men är alltid mycket skeptisk till concealers, de är sällan så heltäckande som jag behöver.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.