M Picaut Swedish skincare

Mette Picaut är en svensk fotomodell som tagit fram sitt alldeles egna hudvårdsmärke som hon också givit namn åt. Filosofin bakom märket är Less is more och med det menar man att få, men effektiva komponenter, räcker långt när det gäller hudvård. Ingredienserna hämtas från miljövänliga odlingar och syntetiska preparat är förbjudna. Nu tycker inte jag att helt naturliga produkter nödvändigtvis behöver vara bra, jag har provat märken där jag fått allergiska utslag och tvingats kasta, så det finns alltid en vits att be om prover på nya produkter innan man köper en helt ny uppsättning. (Det gäller såklart all hudvård och inte bara naturliga).

Trevliga Mette skickade hem lite saker till mig så att jag skulle få bekanta mig med dem och det har jag nu gjort under en vecka. Det är fyra olika produkter; rengöring, ansiktsvatten, olja och fuktkräm.

Nourishing cleanser är en mild men effektiv rengöringskräm som är helt fri från tvål och sulfater, men fullspäckad med ekologiska oljor och havtorn. Jag tycker att det är en effektiv och skön rengöring som tar bort smink och smuts men inte gör huden torr och stramande efteråt. Den löddrar inte, utan är mer som ett mellanting av mjölk och kräm och funkar bäst att massera in på torr hy. Jag tycker inte att den är tillräckligt effektiv på min ögonmakeup för att jag ska ställa undan min ordinarie ögonremover, men allt annat tvättar den rent på ett mjukt vis.
Pris: 289 kr
Betyg: VG

Hydrating water är ett ansiktsvatten  i sprayform som påminner mig mycket om Dermalogicas ansiktsmist. Skönt svalkande och uppfräschande efter rengöringen och bra att spraya på en bomullstuss för att få bort rester av rengöring och smuts. Innehåller aloe vera som, enligt mig, alltid gör huden lugnare och friskare. Doftar milt av aloe vera.
Pris: 259 kr
Betyg: VG

Precious oil är ett anti-age serum som klappas in i huden efter rengöring. För er som gillar Decleors ansiktsoljor kan jag säga att den här känns precis lika skön och effektiv fast utan de starka dofterna Decleor har. Oljan sjunker in i huden och lägger sig inte som en läskig film på ytan. Dryg, effektiv och grymt återfuktande. Det här är utan tvekan en solklar vinnare! Det enda minus jag kan hitta är det saftiga priset, som ligger lite över min budget.
Pris: 599 kr
Betyg: MVG

Skin perfect moisturiser är seriens fuktkräm. En fräsch och lätt kräm som, liksom oljan, snabbt absorberas av huden och gör den så där löjligt len och mjuk. Nu vill jag dock påpeka att jag för tillfället har typiskt vinterhy med yttorrhet och att i princip vadsomhelst skulle sjunka in i min hud med rekordfart. Skin perfect är ganska krämig och jag kan tänka mig att den inte är perfekt för de med fetare hudtyper eller som föredrar gelékrämer. Den doftar hursomhelst ljuvligt och har funkat väldigt väl ihop med min tjuriga hy som så lätt blir torr och röd.
Pris: 399 kr
Betyg: VG

M Picaut finns att köpa hos bland annat Eleven, Hudochkosmetik och Ecologia.

One thought on “M Picaut Swedish skincare

  1. Pingback: Sublimt » Blog Archive » Sublime awards 2010

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.