MAC – Cleanse off oil

MAC tillhör gruppen favoritmärken när det gäller smink men de har faktiskt en hel del andra produkter i sitt sortiment.
Cleanse off oil är helt enkelt en rengöringsolja. Inget märkvärdigt med det kan tyckas, men då tar man fel. Om man, som jag, testat flertalet rengöringsoljor på marknaden vet man att dessa kan skilja sig väldigt mycket åt och inte alltid rengöra så bra som utlovat. Men eftersom MAC hittills aldrig gjort mig besviken chansade jag på att deras rengöringsolja skulle vara åtminstone helt okej.

Cleanse off oil är 100% fri från mineralolja och kan användas av alla hudtyper. Jag som har känslig hud kan utan problem använda den, så den borde funka för de allra flesta. Rengöringen innehåller oljor av oliv, jättenattljus och jojoba och har tillsatt vitamin E för en skyddande effekt.
Oljan kommer i en pumpflaska om 150 ml och är helt genomskinlig och doftar inget speciellt. Den lovar ta bort även vattenfast mascara, vilket ingen annan olja jag provat har lyckats speciellt bra med, men COO lyckas! En tesked olja är lagom till ansiktet och det räcker med ett par minuters masserande för att all makeup ska ha lossat – inklusive mascaran. Jag brukar därefter fukta mina händer och massera ansiktet lite till, oljan blir då vit och krämig och när man sköljer av den med ljummet vatten försvinner den snabbt från huden och lämnar ingen jobbig hinna. Jag känner personligen inget behov av att följa upp med ansiktsvatten eller annan rengöring, men det gör man ju naturligtvis som man vill. Huden blir väl rengjord och allt smink är som borttrollat! En riktigt effektiv och dryg rengöring som rekommenderas till alla som vill utöka sitt MAC-sortiment eller är ute efter en effektiv rengöring.

Pris: Ca 230 kr (vill jag minnas, rätta mig om jag har fel)
Betyg: MVG

11 thoughts on “MAC – Cleanse off oil

 1. RQ: Jag har inte provat rena oljor som rengöring, utan bara testat färdiga konceptoljor till det, så jag kan tyvärr inte ge dig en jämförelse.:/ Du får ta och prova COO och skriva om rena oljor kontra speciella rengöringsoljor!:)

 2. LGB: Nu ska man kanske inte hänga upp sig på min tidsuppfattning, det går snabbt att göra rent med den här – I promise!;)

 3. Instämmer emd föregående talare! Jag har denna och är mycket nöjd. Tänkte först prova med “vanliga” oljor, eftersom de är billigare, men sedan kom jag just på att denna kanske är jättedryg. det är precis vad den är och dessutom i praktisk pump!! Ibland blir man för snål och biter sig själv i svansen. Jag är helnöjd!

 4. Låter bra! Jag blir lite sugen men använder just nu Dermalogicas Precleanse. Visst är du ett Dermalogicafan också? Har du testat den? Om ja, hur är de i jämförelse?

 5. Jag håller med dig!! Det är den absoulut bästa rengöring som jag har haft. Nu har jag provat Urban Decays Clean and Sober…men inget går upp mot Cleanse Off-Oil från MAC. Mitt problem är att jag inte kan få tag i det så lätt. 🙂

 6. Creme-idiot: Japp, en del saker kan vara värda att betala lite extra för.

  MIU: Det tycker jag absolut!

  Cat: Jajamensan, har kört Precleanse och gillar den jättemycket också, Tror det finns en recension på den på bloggen. Precleanse doftar godare, om jag ska komma på nåt som är “bättre”.:)

  Fåfängan: Ånej! Har du långt till närmsta MAC-disk? Du får säga till om nöden efter MAC blir för stor så får jag hjälpa dig.:)

 7. Fåfängan: Klart man hjälper en medsyster i nöd! Det får ju ändå finnas gränser på hur eländigt man får ha det.;) Du får som sagt säga till om du vill ha något införskaffat, så kan jag säkerligen ordna det. (Förutsatt att det finns i butiken då såklart…haha)!:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.