MAC Deeply dashing pressed pigment

IMG_1617

Deeply dashing

Tidigare i år lanserades pressade varianter av MAC´s populära lösa pigment i en kollektion man helt enkelt valt att kalla Pressed pigment. Jag fick hem ett ex och har klurat ett tag på vad jag egentligen tycker om den. Som idé är det en fullträff, det är bra mycket lättare att hantera pressade pigment än de lösa. Förpackningen är av den något större ögonskuggsvarianten, likadan som till MAC´s mineralskuggor alltså och den är lika praktisk som vanligt med genomskinligt snäpplock som underlättar att identifiera färgen. Vid första anblick av Deeply dashing log mitt sminkhjärta och jag såg framför mig hur jag skulle få ögonlock som gnistrar som diamanter.

Och det fick jag också. Tyvärr sprider sig gnistret till kinder, panna, näsa… ja, i stort sett all over the place, som gymprinsen skulle sagt. Nog för att man kan ha pigment över hela kroppen men jag tror ändå att de allra flesta lekmän applicerar dem som ögonskugga och då vill man ju undvika allt smul som man får av lösa skuggor. Halva (hela?) grejen för mig med Pressed pigments var att jag skulle slippa sopa undan glitter från ansiktet liksom. Men ack, så bidde det icke. Med torr pensel far pigmentet runt som tokigt och med fuktad är det fortfarande en del spill även om det är avsevärt mycket bättre. Det som ändå hamnar på ögonlocken är dock urtjusigt och det glänser och skimrar helt galet vackert och vore det inte för att det skimrar lite väl mycket också i övriga ansiktet skulle det här vara en fullträff. Nu blir betyget 3/5. Bättre kan ni, MAC!

Deeply dashing och de andra tiotalet färger som ingår i kollektionen kostar 205 kr. Efter att ha kikat på Kicks hemsida tycks det bara finnas en färg kvar nu och de verkar heller inte vara på ingående. Den som vill kolla närmare får alltså bege sig till någon av MAC´s diskar och hoppas på att de har kvar några exemplar.

IMG_1619

Man kan se glitterkornen i kakan.

IMG_1628

Här har jag swatchat med pekfingret, vilket ger en mer täckande färg. Med torr pensel blir det endast ett svagt, brunt glitter-skimmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.