MAC La vie en rouge & Nouvelle vouge Matt lipstick

mac matte lip nouvelle vouge + la vie en rouge

Hello darlings! Ja, både ni läsare och de här bägge läppstiften från MAC´s kommande släpp med matta läppstift. Matta läppstift is all the rave och är man det minsta retro chic och sportar 40s, 50s och kanske även 60s look, är det ett måste i sminkväskan. Jag har två av de 7 stiftet som släpps om någon vecka och ska naturligtvis dela med mig av bilder på dem. Det man bör tänka på när man använder läppstift överlag, men framför allt matta dylika är att se till att läpparna är fria från knas och ordentligt återfuktade. Liksom en foundation på en fnasig hy framhäver defekter avslöjas varenda liten blessyr på munnen. Enklast möjligt är att ta ett par tag på läpparna med en fuktad tandborste och följa upp med valfritt läppbalsam. Då har man bra förutsättningar att få till ett snyggt resultat. Om man vill ha en ritad kontur grundar man med läppenna, matchande färger till stiften kommer med kollektionen men det går naturligtvis lika bra med en annan variant. Jag biter av på en servett efter sista lagret och suger även på ett finger för att få bort färg som annars gärna sätter sig på tänderna. Det går till som så att man helt enkelt stoppar in pekfingret i munnen och sedan drar ut det medan man suger lätt på det. Som om man drog av skalet på en glasspinne, om ni förstår. Då fastnar den färg som annars skulle sätta sig på tänderna på fingret och man har dessutom sett rätt skojig ut i spegeln!

La vie en rouge beskrivs som “bright orange coral” men jag tycker att den drar mer åt rött än orange. Rött med korall och rosa i, om ni frågar mig. På håll ser läpparna avgjort röda ut och dessutom väldigt snygga! Färgen är ordentligt pigmenterad vilket gör att ett lager täcker även om man bör ta ett par för att få till en hållbarhet att tala om. Just hållbarheten är annars god, det sitter på i flertalet timmar (nej, jag går inte runt med äggklocka) innan det försvinner bort och då främst från mitten av läpparna. Då det bleknar bort rätt ojämnt är det bäst att antingen grunda med en läppenna i passande färg eller se till att dutta på lite läppstift då och då under dagen, förutsatt att man inte vill ha en oplanerad ombre-läpp.

Nouvelle vouge beskrivs i sin tur som “soft blue pink” vilket får mig att tänka på en ljusare rosa och inte alls den här mauve-rosa tonen som nästan drar åt lila. Rasande snyggt är det i alla fall och det här är en lättburen färg som passar perfekt de dagar man vill ha läppstift men inte nödvändigtvis en skrikig färg. Formulan och pigmenteringen är densamma som La vie en rouge så det räcker alltså att dra på ett lager för en målad mun.

VILKET ÄR SNYGGAST? Lämna en kommentar, hörni!

mac matte lip duo

 

8 thoughts on “MAC La vie en rouge & Nouvelle vouge Matt lipstick

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.