MAC – Metal urge

Jag är kär. In i det längsta intalade jag mig själv att Metal urge-skuggorna från MAC inte är nåt för mig, att de skulle creasa och vara svårarbetade. Att färgerna inte var tillräckligt raffiga och att jag redan har fler ögonskuggor än vad som är friskt. Men så råkade jag som av en liten händelse passera MAC-disken här i Göteborg och var ju naturligtvis tvungen att bara pilla lite på dem. Man måste ju trots allt veta vad det är man ratar, eller hur? Tre swatches senare gick jag därifrån med en påse innehållandes tre stycken metallicskuggor.

Forged rose, Gold spice och Material gold är så vackra, snygga, läckra, tjusiga och fullkomligt underbara att de måste upplevas live. Hur mycket jag än försökt fotografera dem i sina askar, som swatches på min hand och på mina ögonlock, så vill de inte låta sig avbildas hur lätt som helst. De kräver att man ser dem på riktigt vilket jag uppmanar alla skuggfantaster att göra! De är tjocka, krämiga och smälter in i huden på ett underbart vis. Lättast är det att arbeta med fingrarna, tycker jag, då smälter skuggorna lite lagom av kroppsvärmen och de glider på ögonlocken som en härlig glasyr.

Men lägger de sig inte i veck och flyter runt all over the place då? NÄ! Tänk för att de inte gör det! Men det förutsatt att man grundar det med en bra primer, i mitt fall Urban decays klassiker. Ett tunt lager primer följt av ett aldtig så tunt lager blottingpuder blir en perfekt canvas för dessa ljuvliga skuggor som sitter som berget tills man tvättar bort dem. Jo, jag har testat att använda dem utan primer också och visst, då tenderar de att creasa ganska omgående, men detta avhjälps som sagt lätt med rätt förarbete.

metal-ogaJo, det blir lätt lite glitterspill under ögonen. Speciellt om man är för lat för att använda sina Shadow shields…

Den lite lätt klistriga yta som krämskuggor lämnar ger dessutom en perfekt fästyta för pigment och glitter. Jag älskar t ex Gold spice med Reflects gold glitter ovanpå, som jag har på bilden nedan. Men kombinationerna och möjligheterna är naturligtvis oändliga. Det ingår 7 skuggor i den limiterade Metal urge-kollektionen och jag vill absolut ha de resterande 4! En Metal urge-skugga kostar 175 kronor.


metal-urge-trio
Överst ser vi den attackguldiga Gold spice, nere till vänster rosakoppriga Forged rose och till höger highlighterljusa Material gold.

016Den obligatoriska swatch-bilden. Från vänster: Gold spice, Material gold och Forged rose.

5 thoughts on “MAC – Metal urge

  1. Otroligt snygga, jag har sukat efter skuggorna men intalat mig att jag inte behöver dem men nu verkar det som du har förstört det för mig och jag måste nog införskaffa i alla fall en….heller ja två

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.