MAC – Paint Pot

Jag var bland annat i Köpenhamn under semestern och snokade naturligtvis reda på en MAC-disk. Det fanns inget där som inte finns här hemma i Göteborg, det som däremot skiljde från Göteborgsfilialen var antalet MUA´s som jobbade där. Jag tror 8 stycken stod beredda att gå till attack när jag närmade mig ställen med smink och alla ville mer än gärna hjälpa till att välja ut produkter som passade just mig. Jag visste dock vad jag var ute efter och köpte faktiskt bara en Paint pot. Men det är min första PP, jag har tidigare varit mest förtjust i MAC´s Shadesticks. Bare study är en av de numer klassiska nyanserna så den fick det bli. 192 kr kostade den vill jag minnas.

Färgen är en underbart guldskimrande champagnenyans som ger en perfekt bas till puderskuggor. Den funkar också bra att ha själv om man till exempel vill ha en glansigare sommarmejk. Den sitter också bra när den väl är på plats. Men jag är inte odelat nöjd måste jag erkänna. Vad jag inte gillar är att få den på plats; enklast är att kladda med fingrarna men det är också mest ohygieniskt och det kan vara svårt att komma åt små partier runt ögonen med ett finger. Jag har testat olika penslar men ingen ger en bra yta så jag måste ändå rätta till med fingrarna efteråt. Det här är däremot det enda minus jag hittills kommit på med min Paint pot, så det kan nog bli fler köp i framtiden även om jag inte tänker överge mina Shadesticks alldeles.

Pris: Ca 190 kronor
Betyg: VG

17 thoughts on “MAC – Paint Pot

 1. Jag har flera gånger försökt att handla vid MAC-disken på åhléns i gbg men inte en enda gång har jag fått hjälp. Funderar på om jag är osynlig eftersom expediterna så totalt ignorerar mig :/

 2. De där är lite beroendeframkallande. Köpte först Delft, sen Rubenesque och så har jag skaffat Blackground och Soft Ochre också. Soft Ochre är min basskuggegrund, använder den varje dag. De är så grymma! =)

 3. Angående applicering: Har samma erfarenhet som du, men med vissa penslar fungerar det dock.Använder också fingrarna iblans, men då tar jag upp krämen från burken med en spatel, en sådan jag har till ansiktskrämer i burk.
  Älskar att du är tillbaka i bloggvärlden, f-resten! Saknade dig!

 4. Såg f-resten att det på Strawberrynets sida på Shiseido-skuggan du skriver om längre ned ligger en skumgummiapplikator. Kan man kanske applicera PP med en sådan? Låter skumt, bara en tanke… Om man rengör denna noga emellan kanske det skulle fungera…

 5. Jag skulle nog satsa på en läppensel för en slätare yta, om jag var du. 😉

  Iallafall… Var det på Magasin vid Kongens Nytorv du var? hihi. Det finns sjukt många MUor där ibland. Mina favoriter är en skitsnygg ljushårig tjej, en skallig kille som är sjukt cool och en liten tjej som pratar engelska. kan inte namnen på dom 😉

 6. Åh, de där ser så härliga ut. Jag har tittat på dem på Åhlens i Gbg, men tycker inte det ser så lockande ut när de ligger huller om buller i en glasburk… ska nog dock ta en titt till snart, fniss!

 7. Såg du att jordgubben har en paintpot inne nu i färgen Quite Natural? Jag kunde inte låta bli… klicketiklick…

 8. Kan inte klara mig utan min pp Painterly! Har kommit fram till att det, för mig iaf, överlägset bästa sättet att applicera är att använda Coastal Scents Pink deluxe oval shadow brush. Jag tar upp en dutt ur burken med spatel och jobbar sen in den med borsten som är bred, tät och perfekt för detta jobbet, billig är den ju med…

 9. hallå där! har inte kollat in här på ett tag, men jag hoppas att du läser min lilla kommentar här: köp en syntetisk “dome-shaped”, dvs lång,mjuk rund med avrundad topp, borste, gärna lite stor (8 el. 10) på en konstnärshandel, de är jättebilliga, runt 35 kr.
  jag snurrar runt den lite i burken och penslar på med den och den kommer åt i varenda ögonvrå! jag tycker att just den penseln funkar mycket bättre än t.ex en platt pensel, den är jättesmidig, paintpotandet går i ett nafs och man drar inte i ögonlocken i onödan. och den är billig! bästa tipset! jag har 3 paintpotsar, använder dem varje dag!

 10. Pingback: MAC Constructivist PP «

 11. Pingback: Sublima favoriter 2008 «

 12. Pingback: Sublimt » Blog Archive » EOTD Fredag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.