MAC Prep + prime Moisture infusion serum

Det här är en produkt som bäst kan beskrivas som ett mellanting av hudvård och primer, den står liksom med ena benet i varje läger. När den lanserades i somras fick jag hem ett exemplar att testa för bloggens räkning och naturligtvis vill jag ju berätta för er vad jag tycker om den.

Vi börjar med att kika på vad MAC själva skriver om den:

Ett lättviktigt serum som sveper in huden i en koncentrerad återfuktningskick – en unik kombination mellan hudvård och primer som lugnar, livar upp och vårdar huden samtidigt som den förbereds för foundation.

Den återfuktar riktigt bra och klarar av att få de torra fläckar jag lätt får att mjukas upp och bli mindre synliga. Den är också lätt svalkande vilket ger en viss lugnande effekt på hyn. Den lätta krämen är dryg, 1-2 pump räcker, doftfri och enkel att smörja in och den sjunker in på nolltid utan att lämna en hinna eller spår efter sig i stora porer. På alla dessa vis är det här en toppenprodukt som är väl värd att spana in. Det den däremot inte klarar av lika bra är själva primereffekten; jag märker helt enkelt inte någon större skillnad här. Visst gör den ansiktet något jämnare och med något mer lyster pga den återfuktande effekten, men jag tycker inte att den klistrar fast sminket eller får det att sitta så mycket bättre än utan.

Jag skulle absolut rekommendera den om man har yttorr hy, hy med torra fläckar, känslig hy som gillar svalkande produkter eller om man behöver en extra fuktboost mellan fuktkräm och foundation. Är man däremot ute efter en regelrätt primer som får foundation och puder att sitta bättre finns det bättre på marknaden.  Betyget blir ändå högt då jag verkligen gillar vad den gör med mina torra partier och det faktum att den inte irriterar eller täpper till.

Betyg: 4
Pris: 370 kr

En blandning av kräm och gelé.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.