MAC – Prep + Prime Skin

MAC har ju nästan alltid bra grejer och deras primer är inget undantag. Jag gillar Smashbox Photo Finish-primer men tycker att 400 kronor för den är på tok för mycket för så märkvärdig är den inte. MAC´s variant är betydligt billigare och fungerar minst lika bra.

Prep+Prime innehåller speciella silikoner som gör ytan matt och slät, men också lugnande ingredienser som gör huden så fin som möjligt för att bli en perfekt bas för foundation. Exempelvis hjälper den till att ta bort rödhet och överflödig olja från huden.

Själva krämen, som kommer i en mycket praktisk pumpflaska, är en vit, lite skimrande halvfast lotion som är dryg och lätt att få jämn över ansiktet. Känslan blir inte som efter Smashbox variant, man får med andra ord inte en silikonhinna över hela ansiktet som känns sammetslen. Istället känns huden lätt återfuktad, lagom len och fin. Jag tycker att det är lätt att få efterkommande foundations och concealers på plats och make up:en håller mycket bättre under dagen.  I min bok är MAC´s primer överlägsen Smashbox, dels eftersom den känns mer vårdande för huden och dels på grund av det bättre priset. Jag tycker verkligen att man ska be om ett prov på den nästa gång man är vid en MAC-disk!

Numer finns det även en variant med solskyddsfaktor 15 i för den som är mån om att skydda sitt ansikte från solens skadliga strålar.

Pris: 220 kronor
Betyg: MVG

5 thoughts on “MAC – Prep + Prime Skin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.