Maria Nila: Styling för håret

Den senaste tiden har jag testat ett par stylingprodukter från svenska hårvårdsmärket Maria Nila. Jag använder ju gärna produkter som kan ge både volym och stadga till mina fina hårstrån och satsar därför oftast på volymmousser och liknande. Nu ha jag använt Moulding spray ochRoot boost i en månad ungefär och det är dags för recension.

22_root-boost-softRoot boost
Fukt och näringstillskott till torrt och livlöst hår. Innehåller kamomillextrakt som ger volym och Aloe Vera som skyddar mot värme samt har en lugnande effekt på hår och hårbotten. En vitaminkick som helt absorberas in i håret och lämnar det blankt och glansigt. Applicera en liten mängd i handdukstorkat hår före föning eller användning av plattång. 150 ml

Så tycker jag: En genomskinlig gel som känns lite “silikonig”. Mjuk och väldoftande. Man tar en klick i handflatan, arbetar in i rötterna och fönar sedan torrt. Jag upplever att håret blir lite fluffigare och dessutom får en snygg finish.
Helt klart värd att spana in!
Pris: Ca 99 kronor
Betyg: G

22_moulding-spray-soft

Moulding spray
Lätt alkoholfri spray som formar och ger lätt stadga. Vitamin B5 har en volymgivande effekt. Moulding Spray kan med fördel användas för att skapa en “dagen efter” känsla i håret, d.v.s. ta bort den nytvättade känslan. Appliceras i fuktigt eller torrt hår och stylas efter önskemål. Innehåller UV-filter.

Så tycker jag: En klar favorit! En spray som duschas in i fuktigt eller torrt hår. Jag föredrar att ta några sprut i mitt handdukstorkade hår innan jag torkar det med fönen. Mitt hår blir lite strävare och betydligt lättare att styla. Det känns inte lika “glatt” och flygigt och håller stilen hela dagen. Toppenspray! 200 ml

Pris: Ca 99 kronor
Betyg: MVG

Maria Nila finns att köpa hos frisörer och hos Lyko.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.