Matrix Biolage Cleansing conditioner

matrix biolage cleansing conditioner fine hair

För oss som varit med i skönhetsbloggarsvängen ett bra tag är det inte är något nytt att tvätta håret med balsam. No ‘poo-kulten har dock aldrig lyckats värva mig, jag har inte känt behovet av att ta bort schampo ur min rutin. Hur som helst lanserar nu salongsgigangerna Matrix sitt eget rengörande balsam och jag har fått hem en jätteflaska att gå loss på. Det finns fyra olika varianter för olika hårtyper; Fint, Normalt/Torrt, Tjockt/Grovt och Lockigt av vilka jag har fint. En flaska innehåller hela 500 ml produkt men då ska man veta att det rekommenderas att man använder 6-8 pump för en tvätt.

Balsamet för fint hår är berikat med apelsin och citrus som ger hög grad av C-vitamin, något som ska verka stimulerande och uppfriskande för hårbotten. Jag har testat ett par gånger och är förvånad över att mitt mjuka hår känns strävare och fluffigare när det torkat till. Däremot måste jag ta dubbelt så många pump än rekommenderat och det trots att jag har en kort frisyr. Det kräver också lite mer jobb, eller kanske snarare tid, än jag vanligtvis vill lägga på hårtvätt. Jag är med andra ord kluven, å ena sidan mer jobb än vanlig – å andra sidan bra stuk på frisyren. Mja, betyget blir en 3:a, jag använder upp min jätteflaska men köper inte en ny.

Betyg: 3/5
Rek.pris 279 kr

2 thoughts on “Matrix Biolage Cleansing conditioner

  1. Haha, jag tar säkert uppemot 25 pump av Wen 😀 Ska bli intressant att jämföra hur många Matrix kräver när jag hugger in på den flaskan framöver..

    • Oj! Hur länge håller en förpackning då? Dina tjusiga lockar kräver nog betydligt mer än mitt fjös till hår så vi ska nog inte ens jämföra. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.