Matrix Full density

Matrix Full Denisty

Visste ni att man kan få tunnare hår av järnbrist? Det hade jag ingen aning om men har noterat att mitt hår tappat volym under min anemiska sommar så när jag fick information om Matrix nya serie för just tunt hår ville jag testa. Nu tror jag inte på mirakel och mitt hår börjar ändå återhämta sig men det är alltid intressant att se om det finns något som i alla fall ger tillfällig effekt. Jag ska testa i en månad och se vad som händer (eller inte) under den tiden, förhoppningsvis kommer mitt hår i alla fall se lite fluffigare ut även om antalet strån är detsamma.

Full density ska öka densiteten av hårfibern och minska antalet avbrutna hårstrån. Produkterna verkar på ytan av hårstråt och får det att expandera och bli tjockare samtidigt som det reducerar skador. Håret ska genom detta få ett fylligare utseende och ge känslan av ett tjockare hår. Man ska omgående kunna märka resultat men har man tunt hår på grund av snåla gener eller sjukdom behöver man applicera produkterna i hårbotten under en längre period för att få effekt.
De potenta ingredienser som ska ge oss värsta manen är:

ZINC PCA: En molekyl som neutraliserar effekterna av det negativa DHT-hormonet som blockerar näringsämnen som behövs för bra hårväxt.

BIOTIN: Vitamin som stärker och förbättrar hårets kvalitet, elasticitet och skyddar mot brott. (Otydligt om det innefattar alla sorters brott…).

GLOCO-OMEGA: En blandning av glukos och fettsyror som ger grundläggande näring till håret.

I serien ingår:

SCHAMPO (199 kr)
Rengör skonsamt och motverkar igentäppta hårsäckar för bättre näringsintag. 

BALSAM (199 kr)
Ger en lättviktig konditionering och matar håret med näring. Verkar stärkande och ger glans. Ska verka i 1-3 minuter.

THICKENING SPRAY GEL (199 kr)
En leave-in-spray som även kan användas på torrt hår. Ska omedelbart utöka strånas diameter med upp till 9%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.