Max Factor All day flawless foundation


Den andra nyheten från Max Factor som kom hem till mig häromdagen är en foundation som ska fungera som både primer, foundation och concealer. Visst låter det bra?
Enkelt förklarat är det här en täckande foundation med primer-egenskaper som gör huden jämnare och får sminket att sitta bättre. Concealer-funktionen får man genom att applicera extra foundation på partier där man vill ha högre täckning. Hur det skiljer sig från en vanlig täckande foundation begriper jag inte, men så står det i alla fall i pressmaterialet. Krämen ska dessutom fungera “fettsugande på ett annorlunda sätt” vilket fått både mig och andra bloggare att reagera över hur dumt det är att man ständigt återkommer till viktfixering i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Vad har fettsugning med en foundation att göra? Det låter så dumt att klockorna stannar och är ännu ett tecken på hur reklam mer eller mindre medvetet påverkar vår uppfattning om vad som är fult/snyggt, rätt/fel. Suck.

Om man nu bortser från fadäsen med fettsugningen, hur är då själva produkten?
Jag har testkört den några gånger nu och kan väl inte påstå att jag märker någon större skillnad mot Max Factors andra mer täckande foundations. Färgen jag fått hem, Golden 75, är tyvärr helt fel för min hudton, men den glider på bra och täcker en hel del. Helt täckande skulle jag dock inte vilja kalla den, den tar t ex inte bort mina röda kinder, knappt ens när jag försöker med “concealer-tricket” och applicerar lite extra kräm där behovet är som störst. Den har också den för flytande foundations

One thought on “Max Factor All day flawless foundation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.