Max Factor på Stockholm fashion week

Som Bjooti skrev igår är Stockholm fashion week i full fart och med den en väldig massa sminkningar. Max Factor är huvudsponsor för SFW och deras sminkguru makeup artisten Thomas Lenneryd är naturligtvis där för att göra alla modeller så vackra och tjusiga som möjligt. Det är också ett tillfälle att visa upp kommande sminktrender och med anledning av det skickas det ut olika varianter på detta till bloggare. Jag tänkte visa det som damp ner i inboxen idag. Jag saxar:

Sthlm Fashion Week by Berns huvudsponsor Max Factor är ansvarig för makeupen till Mercedes Bens tävling Young Fashion Industry Award Show. Kreativt ansvarig är Tomas Lenneryd, en av Sveriges ledande makeup-artister och han har tagit fram fyra olika makeup-koncept som passar de olika deltagarna. Vinnare är Nhu Duong, som presenterar en av de viktigaste makeup-lookerna för vår/sommar 2009.

Inspiration

Nhu Duongs kollektion hämtar sin inspiration från Guy Bourdins glamourösa och lekfulla bildvärld. Tomas Lenneryd tolkar detta i sitt makeup-koncept genom att låta sig inspireras av 1985 års Yves Saint Laurent med hans lyxiga och mäktiga glamazoner.

Looken

Looken utstrålar Retro Runway Chic där glamour, lyx och flärd syns i färgskalan röd, svart och metallic-greige. En perfekt polerad hy gör den ultimata grunden för makeupen. Fartig ögonsvärta fås med swooosch-rörelse av ögonskugga och eyeliner utåt och ger syndig blick tillsammans med kajalpenna och mascara runt ögat. Naturligt definierade ögonbryn med längd ger en elegant inramning. Läpparna är skoningslöst eldröda med softade konturer och signalerar kompromisslös kvinnlig makt och sexualitet.

Produkter

  • Max Factor Age Renew Foundation “Golden”
  • Max Factor Miracle Touch Creamy Blush “Soft Murano”
  • Max Factor Colour Collections Lipstick “Flame Tree”
  • Max Factor Masterpiece Glide & Define Liquid Eyeliner “Black”
  • Max Factor Colour Perfection Duo Eye Shadow “Star-Studded Black” samt “Mystic Moon”
  • Max Factor Kohl Pencil “Black”
  • Max Factor Masterpiece Beyond Length Mascara “Blazing Black

Vad tycker ni, är det nåt speciellt med den här makeupen? Jag måste säga att den känns lite… trist. Visst, den är felfri och väldigt stilig men speciellt annorlunda, nyskapande eller intressant känns den ju inte. Fast det kanske inte heller är tanken med det hela. Nåväl, jag hoppas på skojigare saker de kommande dagarna.

One thought on “Max Factor på Stockholm fashion week

  1. Njaa, just detta var väl kanske inte så inspirerande, fastnade mest på att kolla in turbanen, frågandes “När skulle jag någonsin kunna använda den?” hahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.