Maybelline Be brilliant Holiday Collection 2014

maybelline holiday collection 2014

Till julens look har Maybelline hämtat inspiration från New York med dess “otroliga energi och unika ljusstyrka” och vill lysa upp våra anleten i vintermörket. Jag är ambivalent och tycker att kollektionen har flera fina produkter men tycker inte att looken som sådan känns speciellt julig. Måhända är jag tråkigt traditionell men jag vill vare sig ha ljusrosa läppar eller turkos ögonlock så här års, det är en stil som passar betydligt bättre på vår och sommar. Med andra ord är det här inte de produkter jag själv kommer pynta mig med till jul och nyår. Därmed inte sagt att det är dåliga produkter, långt därifrån.

Kollektionen finns i butik nu.

Maybelline Holiday Collection 2014

VOLUME EXPRESS COLOSSAL EXTREME LEATHER BLACK (145 kr)
Jag har inte hunnit testa den Colossal-mascara som kom tidigare i år, men efter att ha läst recensioner hos Helena är jag rätt sugen på att gå loss på den här nykomligen. Djup svärta, volym och längd utlovas.

EYE STUDIO HYPERGLOSSY LINER (ingen prisuppgift)
003 Silver tran
Det här är utan tvekan min favorit i gruppen; en supersilvrig eyeliner som målas på med pensel och sitter som berget. Väldigt glossig och fin, spana in den!

COLOR TATTOO (99 kr)
Turquoise forever
Infinite white
Color tattoo-krämskuggorna såg vi redan för nåt år sedan och det här är inga nya färger utan framplockade ur det befintliga sortimentet. Riktigt bra krämskuggor som sitter på plats under en arbetsdag/partykväll. Vitt och turkos är som sagt inte mina favoritfärger på ögonen, speciellt inte så här års, men för de som gillar är det bra skuggor som håller vad de lovar.

COLOR SHOW NAIL (39 kr)
418 Light it up
420 Skyline blue
421 Purple dazzle
Glitterlack är mer regel än undantag till vinterns kollektioner och Maybelline kör här på det förväntade. Tre lack med massor av glitter i blingiga färger. Själva lacket är genomskinligt vilket innebär att man får köra på ett gäng lager för ett täckande resultat eller använda som överlack. Glitterpartiklarna är i olika former och storlekar och gnistrar fint i ljuset. Det är däremot ett mindre helvete att få bort dem från naglarna så grunda med ett baslack för just glitterlack.

COLOR SENSATIONAL LIPSTICK (119 kr)
Pink pop
Kiss pearl
Det här är inte min kopp te. Jo, Pink pop kan jag tänka mig att använda till vår och sommar, men ljusrosa Kiss pearl är bland de fulaste läppfärger jag vet. Nu är det ju dock många andra som älskar att måla läpparna i pärlemorrosa färger och för dem är det här säkert en välkommen färg. Men inbilla mig inte att den är läcker till jul och nyår…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.