Min hudvårdsrutin med Exuviance

Under våren har jag fått möjlighet att köra en komplett rutin med produkter från Exuviance. Eftersom jag ville testa ordentligt har jag kört på i det tysta i 3 månader, men nu tänkte jag dela med mig av hur det fungerat för mig.

Bra att veta är att min hud är blandhy som blivit känslig på ffa kinderna efter att jag ätit starka mediciner (kortison). Detta yttrar sig mest som brustna kärl men även tendenser att bli röd och få utslag. Jag har små porer förutom i t-zonen där de är förstorade och jag även har pormaskar.
Exuviance rekommenderas av min hudläkare, även till oss med känsliga hudtillstånd, och det kändes därför helt okej att testa. Annars drar jag lätt åt mig öronen när det pratas om produkter med syror. Här funkar det dock alldeles utmärkt för de allra flesta, men naturligtvis bör man testa eller konsultera en specialist innan man lägger ut pengar på ett helt koncept.

Rutinen har sett ut på följande vis:
Morgon: Gentle cleansing cream, Soothing toning lotion, Vespera bionic serum, Multi-protective day fluid spf 15,

Kväll: Gentle cleansing cream, Soothing toning lotion, Vespera bionic serum, Evening restorative complex

1-3 ggr/vecka: Rejuvenating treatment masque, Skin brightening gel

De första två-tre dagarna blev jag alldeles till mig – hyn kändes så ren och fräsch! Därefter följde ett par veckor då alla finnar och orenheter skapade kaos och jag betvivlade att det här var min grej. Nu visste jag att det kunde bli så i början av behandlingen; att de potenta produkterna skyndar på huden så att de finnar som tids nog ändå skulle poppa upp gjorde det snabbare.
Jag fjällade också bort massa torrt fnas i det här skedet.

Efter en månad lugnade sig hyn betydligt och utbrotten kom allt glesare. Inget mer fjällande. Trots finnar och fallande fnas har min hy känts riktigt bra under hela testperioden. Sällan har huden känts så fuktmättad på djupet och så mjuk, smidig och enkel att lägga en bra makeup på. Porerna har blivit lite mindre, men framför allt renare och jag har inte fått mer än ett par finnar.
Jag kan inte urskilja en speciell produkt som varit bättre än någon annan, de fungerar nog bäst o grupp. Skönast att smörja in har dock serumet och nattkrämen varit.

Jag ger Exuviance högsta betyg och vore det inte för att jag då & då vill testa nya produkter för bloggens räkning kunde jag fortsätta min rutin i många år.

Läs mer om Exuviance på deras hemsidadär ni kan läsa mer om de produkter jag använt.

20140521-120401-43441464.jpg

One thought on “Min hudvårdsrutin med Exuviance

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.