Nivea fyller 100 år


Den här nyheten kunde vi läsa om i början av sommaren, men av någon anledning fick jag inte hem pressmaterialet förrän häromdagen. Nu är det ju inte den mest rafflande av nyheter men eftersom jag gillar Nivea och svär vid deras deodorant kör vi ändå.

Nivea fyller alltså 100 år i år och har växt från en produkt till ett rejält sortiment med både hud- hår och kroppsvård och makeup. 1911 meckade apotekaren Dr Oscar Troplowitz, dermatologen Dr Paul Gerson Unna och kemisten Dr Isaac Lifschütz (vad är dealen med de galna efternamnen?) ihop det som skulle bli en av världens genom tiderna mest sålda hudkrämer – Nivea Creme. Från början var den numer klassiska blåa burken gul och det säljs 100 miljoner burkar om året över hela världen. 100 miljoner! Fatta hur många blåa burkar som är i omlopp därute!

Med utskicket följde också en hel del information om Nivea Creme och jag fick faktiskt reda på en del saker som jag inte vetat eller tänkt på. Nu är jag visserligen inte en storkonsument av krämen ifråga, men det är alltid intressant att lära sig nya saker. Här följer några användningsområden som var nya för mig:

  • Ögonmakeup-remover
  • Lugnar solsvedd hud
  • Den är bra att använda vid massage
  • Är lämplig även för mycket känslig hy

Jag hade nog aldrig tänkt på att använda Nivea Creme som sminkborttagare men det kanske funkar ypperligt, jag gillar ju deras vanliga Eyemakeup remover. Jag måste testa om det funkar för mig, jag har svårt att se hur man inte får en kladdig hinna efteråt men det är kanske bara fördomar. Återkommer med rapport!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.