Ny favorit! Murad Essential-C Cleanser

Murad Essential-C cleanser

Den här rackaren har varit en god vän under säkert ett halvår nu och det är inte många tvättar kvar innan den måste skickas i återvinningsbingen. Bara det faktum att jag använt upp hela tuben skvallrar om hur himla bra den här rengöring är för min hy och att jag kommer rekommendera den. Men lite mer info kan ni ju få innan ni kastar er iväg och köper en egen förpackning!

Murad Environmental shield  Essential C Cleanser är en rengörande gelé som funkar för i princip alla hudtyper även om inte känslig nämns bland dem. Nu är ju min hy just känslig och för mig har den som sagt funkar alldeles utmärkt, men är man tveksam tycker jag att man ska be om ett prov innan man lägger flera hundra på en produkt man kanske inte tål. Förutom att tvätta bort smuts och smink tillför den även antioxidanter till huden för att skydda mot fria radikaler och andra luftföroreningar. Huvudingredienser är Vitamin A, C och E som skyddar mot de fria radikalerna, Sodium PCA som balanserar fuktnivåerna, Allantoin som verkar antiinflammatoriskt samt Panthenol som lugnar och främjar läkning.

Jag får lätt små blemmor, speciellt om jag använder fel produkt, och här är Essential C Cleanser är höjdare som faktiskt både påskyndar läkningen av orenheter och samtidigt tycks förebygga nya utbrott. Jag har använt den både morgon och kväll, på kvällen efter en sminkborttagning, och den har varken varit uttorkande eller irriterande. Snarare har hudtonen blivit jämnare och strukturen finare, ett resultat som kom efter några veckors användning och som försämras de perioder jag inte tvättat mig med den. Gelén är väldigt dryg och det räcker med en pytteliten klick för att löddra rent ansikte och hals och min tub har som sagt räckt i över ett halvår.

Utan tvivel är det här en av de bästa rengöringarna jag testat under mina 6 bloggår och har ni möjlighet att lägga lite extra på en riktigt bra rengöring som både rengör och behandlar tycker jag att ni ska ge den här en chans. Jag tänkte i alla fall köpa på mig en ny tub snarast.  Betyget måste bli 5/5. 

Essential C Cleanser och resten av Murads sortiment finns hos Eleven.

 

*affiliatelänk

2 thoughts on “Ny favorit! Murad Essential-C Cleanser

  1. Typiskt att jag såg detta nu, lät ju helt fantastiskt. Har varit ute efter en ny rengöring ett tag nu utan lycka, så la en beställning på dermalogica special cleansing gel igår, som jag använt senaste åren. Får komma ihåg att köpa denna nästa gång!

    • Special cleansing gel är också jättebra. Men testa gärna Murads nästa gång! Be om ett prov i butik om inte annat. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.