Nya verktyg från Björn Axén

Björn Axén är väl representerade här hemma när det gäller värmeapparater till håret. Fön, volymtänger, locktänger, plattänger och annat lattjo trängs i en byrålåda. De sistnämnda används dock alldeles för sällan, jag har helt enkelt inte tid att använda tänger till vardags. Nu lanserar Axén två nya kompisar för den stylingsugne; en fön och en plattång. Jag blir speciellt nyfiken på fönen, en bra sådan är guld värd och även om jag är rätt nöjd med den jag har är det alltid kul att läsa om nyheter. Plattången verkar vara en riktig hightech-variant som kanske lämpar sig extra bra till den som regelbundet använder en sådan för att få till frissen.

Compact pro ac hair dryer är en  lätt fön med jonisering och fönmunstycke. Jonisering innebär att fönen blåser negativa joner i håret för att få hårstrånas fjäll att lägga sig ner och på vis bli glansigare. Hur det egentligen funkar och om det funkar låter jag vara osagt. Kanske kan någon läsare berätta mer om det?  Tre värmelägen, kalluft och en sladd på 2,8 m låter bra i mina öron. Rekommenderat pris är 595 kronor och man hittar den på t ex Åhlens, Kicks och Eleven.

Ion pro shine är en professionell plattång som även den har en jonfunktion som ska ge maximal glans och motverka statisk eletkricitet.  Keramisk beläggning, 60 sekunders uppvärmning och möjlighet att variera temperauren mellan 130 och 230 grader. Rekommenderat pris 895 kr och säljs hos bl a Åhlens, Kicks och Eleven.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.