Nyfiken på… Eco cosmetics

Eco cosmetics är ett ekologiskt skönhetsmärke som är helt nytt för mig. Det är alltid lika roligt att upptäcka nya märken som satsar på bra ingredienser och ett medvetet tänk och jag blir väldigt nyfiken på att testa deras produkter. Efter vad jag läst mig till har Eco under många år tagit fram bra råvaror till andra naturkosmetiska företag men har numer alltså en egen linje.  Man har både hudvård, kroppsvård, babyvård och solskydd och alla är ekocertifierade.

Nu behöver ju inte naturligt per automatik vara lika med bra, man kan reagera negativt även på sådana produkter, vem minns t ex inte när Lipglossbitch svedde armhålorna av sig med en naturlig deodorant. Jag för min del är inte konsekvent i mitt val av skönhets- och hygienartiklar utan väljer helt enkelt de jag tycker är bra eller är nyfiken på att testa. Ibland kan jag tycka att det är ett lite slappt sätt att bete sig på, men å andra sidan försöker jag vara noga med sopsortering, att åka kollektivt och handla närodlat, kravmärkt och liknande att jag faktiskt inte skäms över att inte enbart köra på ekologiskt certifierade märken.

Med det sagt vill jag återkomma till att jag är nyfiken på Eco cosmetics och undrar om det är någon av er andra som är bättre bekant med märket och kanske har använt deras produkter? Lämna gärna en kommentar och berätta om vad du tycker – vare sig det är bra eller dåligt. Och skriv gärna om du är konsekvent i ditt eko-val eller om det är lika ambivalent som mitt.

Eco cosmetics finns att köpa hos bl a Renskönhet.com och Hildur.se.

 

2 thoughts on “Nyfiken på… Eco cosmetics

  1. Jag väljer helt igenom naturlig, gärna ekologisk, kroppsvård och smink. Inte enbart för att vara snällare mot miljön utan för att jag vet att kemikaler i kosmetika misstänks ligga bakom mycket negativa effekter på våra kroppar och fortplantningsförmåga. Jag köper i så stor utsträckning som möjligt ekokläder, ekomat, ekoleksaker till barnen, sopsorterar och lite allt möjligt annat för miljöns skull, men anser också att livet måste få vara lite enkelt och glammigt ibland. Ekoutbudet på t.ex. SNYGGA kläder är inte så stort. Då väljer inte jag en halvsnygg tröja i ekobomull istället för en vrålsnygg i konventionellt odlad bomull. Men visst, jag köper inte gärna kläder av polyester bara för att det faktiskt inte är annat än plast och plast har sitt ursprung i petroleumindustrin PLUS att det ofta innehåller mycket skit.

    För att komma till Eco Cosmetics, har inte testat solskydden däremot ansiktsprodukter. Med tanke på att de kan räknas till kategorin budget tycker jag de är bra. Var väldigt förtjust i en rengöringsgel, som var fantastisk till ögonmakeup, sedan är inte ansiktskrämerna heller så dumma.

  2. Jag har testat solskyddet. Det skyddar otroligt bra men tyvärr är det väldigt, väldigt svårt för att inte säga omöjligt att smörja ut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.