Nyheter från Kiehl´s

kiehls news 2014

Kiehl´s startade som ett apotek i New York redan 1851 och alltså har ett försvarlig antal år på nacken när det gäller att ta fram krämer av allsköns slag. Jag fick hem ett paket med höstens nyheter som jag tänkte att vi tar oss en gemensam titt på. Jag har tyvärr inte fått med lanseringsdatum så jag kan inte garantera att samtliga produkter finns i butik i skrivande stund, men de är på gång. Kiehl´s är dåliga på att skriva ut kompletta innehållsförteckningar på sina hemsidor, men om någon vill ha dessa är det bara att hojta.
(På bilden syns också Kiehl´s Lip balm #1 som inte är en nyhet, men det kom med i samma kartong så det hamnade på bilden av bara farten).

Hydro-Plumping Re-texturizing Serum concentrate (440 kr)
Kiehl´s är bra på serum och den här nyheten kan användas i kombination med de övriga i sortimentet (eller ensam). Det är en lättflytande formula som ska “översvämma” de översta hudlagren och ge en bättre fuktbalans vilket i sin tur ger ett plumpat och mer ungdomligt intryck. Innehåller glycerin och shisoblad som båda har fuktgivande egenskaper. Används morgon och kväll innan fuktkräm.

Rosa Arctica Eye (380 kr)
Fuktkrämen Rosa Arctica har blivit en storsäljare och nu kan man komplettera med ett ögonbalsam i samma serie. Innehåller extrakt av björk, naturliga blekmedel och något hippie-flummigt som kallas “Ressurection flower”. Ressurection flowers är ett samlingsnamn för de plantor som har en förmåga att överleva under extrem torka och en unik egenskap att bevara och tillvarata minsta fuktpartikel. Rosa arctica är en sådan blomma och det är alltså ifrån denna man hämtat huvudingrediensen. Krämen, eller balsamet, har anti-ageing-egenskaper och ska ge en ljusare, jämnare hy och ett piggare intryck.

Super Multi-Corrective Eye-Opening serum (390 kr)
En 5-i-1-formula som ska lyfta, tajta till, återfukta, jämna till och ge ett ungdomligare intryck. Enligt Kiehl´s såg 95% av kvinnorna i testpanelen skillnad efter bara 1 veckas användning, visst låter det fantastiskt! Jag har faktiskt börjat använda det här serumet morgon och kväll och tycker än så länge att det känns riktigt skönt. Naturligtvis ser jag ingen skillnad efter bara några dagar, men det är en skönt svalkande och behaglig konsistens som går in i huden på ett nafs utan att lämna kladd eller hinnor. Jag kör på ett tag till och återkommer med recension någon gång i slutet av året.

Calendula Deep Cleansing Foaming face wash (prisuppgift saknas)
Det här är en sprillans ny rengöring för fet hy och ska speciellt vara bra för den lite udda kombinationen fet och känslig hy. Fri från tvål och parabener löddrar gelformulan ändå rejält vid kontakt med vatten och masseras in morgon och kväll. Ska tvätta bort smuts och fett utan att torka ut. Min hy är inte kompatibel med den här rengöringen så den kommer inte recenseras här på bloggen, kanske finns det någon intresserad bloggkollega som vill adoptera den?

Vad tycker ni om nyheterna, är det något ni blir sugna på?

2 thoughts on “Nyheter från Kiehl´s

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.