Nyheter från Pürminerals

nyheter från purminerals höst 2015

I tisdags hade jag det stora nöjet att tillsammans med några bloggkollegor (och allsköns journalister) besöka en pressfrukost där mineralmärket Pürminerals presenterade sina nyheter. Det är en hel del fina saker vi har att se fram emot och om man gillar Pürminerals andra produkter lär man inte bli besviken. Vi går igenom dem lite kortfattat i det här inlägget så återkommer jag med recensioner och swatches när jag testat dem ordentligt.

Den stora stjärnan bland nyheterna är helt klart paletten, eller kitet, Love your selfie (650 kr) – ett praktiskt kit i vilket man hittar det mesta man behöver för en snygg, naturlig look. Tanken är att man, tillsammans med en foundation, ska kunna ha med sig Love your selfie på resan eller när man är “på språng”. Det innehåller 8 LE-skuggor, Mineral glow bronzer, Savy blush rouge, pudret Afterglow  samt Big look mascara och läppglanset Exposed. För en gångs skull gillar jag samtliga färger i kitet och kan absolut se att det kommer bli en favorit när jag är på resande fot.
I butik i oktober. Veganvänlig!

Nästa nyhet är Lip lure Hydrating lip lacquer (295 kr). Jag älskar ju allt man kan måla på läpparna och de här läppstiften ser så fina ut. De målas på med filtapplikatorn ur vilken man skruvar fram färgen och då de är rejält pigmenterade kommer man långt med bara ett enda drag. De innehåller fuktgivarna avokadoolja, kakaosmör och sheasmör som håller läpparna mjuka och lena.
Kommer i färgerna Belle, Fancy, Fiery, Graceful och Mystic.
I butik i oktober.

Eye polish (345 kr) var nog den nyhet flest av oss suckade förälskat över. Det är en helt ny typ av produkt som går att använda som bas, ögonskugga eller över andra skuggor. Konsistensen är en vattnig gel (!) och appliceras med en tillhörande silikonapplikator som ser ut som en liten paddel. De 6 färgerna är superfina och ger en vansinnigt snygg metallic finish på locket. Det går att bygga upp täckningen från ett tunt lager till ett maffigare resultat och skuggorna blir på så vis väldigt mångsidiga. Gillar du metallic på ögonen får du helt enkelt inte missa Eye polish.
Kommer i färgerna Cashmere, Satin, Silk, Velvet, Suede och Caviar.
I butik i november.

För brynen kommer Browder (295 kr) en kombination av puder och kräm som med sin fiberformula ska ge intrycket av täta bryn i naturliga nyanser. Applikatorn är en långsmal filtspets som ska ge en jämn applicering. Browder ska både fixera, forma och ge färg till brynen men kan också användas som en sotad eyeliner och då tillsammans med en eyeliner-pensel.
Kommer i färgerna Blonde, Medium brown och Brunette. I butik i november.

Slutligen har vi Cameo contour, ett dubbeländat stick med en mörk och en ljus färg. Formulan är krämig, men oljefri, och ska ge en pudrig yta. Man får med en äggformad svamp (inte olik Beauty Blender) som fuktas och används för att tona ihop och ut färgerna för ett så naturligt resultat som möjligt.
Kommer i färgerna Light, Medium, Tan, Dark och Deep. I butik i januari 2016.

Swatches på samtliga Lip lure och Eye polish hittar ni hos Sanna. Des har swatchat upp Love your selfie. 

 

One thought on “Nyheter från Pürminerals

  1. Men droool!!! Det är så många släpp nu inför jul/vinter så man får sätta på sig skygglappar! 🙂 Allt ser hur fint ut som helst, men paletten är typiskt sånt jag blir knäsvag av!
    Have fun trying these out!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.