Oliva by CCS – Cleansing mousse

På Apoteket kan man hitta en hel del hudvård, CCS är ett klassiskt märke som funnits en halv evighet och som främst är duktiga på kroppsvårdande produkter. Nu har de följt rådande trender och tagit fram en serie med olivbaserade artiklar. Jag har testat deras rengöringsmousse.

Oliva Cleansing mousse är en parfymerad ansiktsrengöring som kommer i en pumpflaska på 150 ml. Flaskan innehåller en genomskinlig vätska som blir till en krämig mousse när man pumpar fram den. Doften är god och fräsch med inslag av citrus och moussen fluffigt skön att svepa in ansiktet i. Man masserar in den på torr hy och sköljer av med ljummet vatten. Jag tycker att den här rengöringen är bra såvida jag bara vill fräscha upp ansiktet på morgonen eller vid annat tillfälle då jag inte har makeup på. Jag upplever nämligen att min hud inte rengörs tillräckligt effektivt med den här moussen när jag har smink, utan jag känner mig smutsig efteråt och vill följa upp med en kraftigare rengöring. Den fungerar heller inte speciellt bra på ögonmakeup, så den är helt enkelt inte mitt val när det kommer till sminkborttagning.

Moussen innehåller, förutom olivolja, även sheasmör vilket ju är mums för huden. Den ligger också nära hudens eget PH-värde och är på många sätt en skonsam produkt för alla som vill använda sig av så naturliga saker som möjligt. Trots alla dessa plus kommer jag inte köpa den igen, den är helt enkelt bara en okej uppfräschare och en mindre effektiv rengöring.

 

Bonusinfo: Isabella Scorupco älskar den här rengöringen och köper med sig flera flaskor hem till USA när hon är på besök i Sverige. Kanske något för den Isabella-frälsta att fundera på…

Pris: 59 kronor
Betyg: G

2 thoughts on “Oliva by CCS – Cleansing mousse

  1. Det kan jag tänka mig! Den här moussen doftar också jättegott, men resultatet är inte tillräckligt bra helt enkelt.:/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.