Origins Well off Fast and gentle eye makeup remover

IMG_1556

Origins är ett undermärke till Estée Lauder som fokuserar på naturliga produkter utan onödiga tillsatser och med ett hållbarhetstänk både avseende miljö som vår hud. Den här rengöringen fick jag hem i ett utskick tidigt i våras men den har vackert fått vänta på sin tur. Under sommaren har den äntligen fått släppas lös och den har skött sitt jobb med den äran.

Färpackningen är, som ni ser, en ganska stor och knubbig plastflaska med skrurkork. Den är förvisso fin men jag gillar inte alla dessa skruvkorkar som alltid rullar all världens väg, varför inte göra snäpplock? Rengöringen i sig är ett blått vatten som ser ut som ansiktsvatten snarare än remover. Eftersom hålet i flaskan är stort får man liksom lägga en bomullsrondell/tuss över öppningen och vända på flaskan för att få ut en lagom mängd, jag hade hellre sett ett mindre hål som gick att spruta ut lite vätska ur. Men det är bagateller och personlig preferens. I början lurades jag att ta rätt mycket av removern vilket faktiskt försämrar rengöringen av någon anledning, lite räcker långt vilket gör det till en dryg produkt. Jag håller den fuktade bomullen över ögat 5-6 sekunder och drar den sendan nedåt vilket tar med det mesta av sminket. Skuggor, kajal och pennor försvinner direkt medan mascara kräver lite mer gnuggande innan allt är borta. Vattenfast makeup kräver dock en kraftigare remover med olja för att lösas upp, men för allt annat ögonsmink räcker den här gott.

Som namnet antyder är den skonsam, något jag håller med om. Den svider inte, lämnar ingen oljig hinna eller irriterar på annat sätt utan är försvunnen i samma stund som man tvättat bort sminket. En utomordentligt bra rengöring som jag absolut kan tänka mig att köpa, både med tanke på effektivitet, skonsamhet och dryghet. 4/5 

Pris: 210 kr/150 ml

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *