Osminkad – sminkad

När jag var yngre var jag väldigt nojjig över att gå ut utan smink och hade i stort sett alltid full mundering med foundation, skuggor och läppglans men i takt med att jag blivit äldre har en inre säkerhet mognat fram och jag bryr mig inte ett dugg om någon skulle haja till över att jag inte har smink. Vem bryr sig egentligen? Jag vet inte hur ni andra är, men jag går i alla fall inte runt och kontrollerar främmande människors sminkningar till vardags.
Sminkar ni andra er varje dag och hur känner ni kring att inte gå sminkad till jobbet/skolan?

Idag tänker jag visa er hur jag ser ut utan smink kontra med smink. Till vardags är jag sällan sminkad, det känns inte nödvändigt att sminka sig till jobbet och det är dessutom meckigt att göra det när man har glasögon och är snudd på blind utan dem. Hur gör ni andra som är väldigt närsynta när ni sminkar er? Jag har en förstoringsspegel, men den gör nästan ingen skillnad alls, jag ser helt enkelt inte mig själv tydligt nog för att lägga en mejk.Något rött på läpparna blir det dock rätt ofta, det piggar upp mig och tar bara några sekunder för min vana hand att få snygg. Röda läppar ftw!

Nåväl. Här kommer tre idolbilder för er att skriva ut och sätta upp på flickrumsväggen. :mrgreen:

osminkad 1

Såhär ser jag ut när jag går upp på morgonen. Mja, håret står åt alla håll så jag har borstat ner det här. Men annars är det au naturell och med silkespyjamasen på. Notera den väna uppsynen, lite Lady Rowena sådär.

halva ansiktet

Kolla så knasig man ser ut med smink endast på ena halvan av ansiktet. Speciellt ögonen blir väldigt förändrade när man sminkar dem, mot hur de ser ut nakna. Och här har jag ändå bara en färg på ögonskugga och ytterst lite mascara på ögonen!

sminkad

Et voilá – smink i hela ansiktet! Jag har lagt en rätt snabb och enkel sminkning här, detta använde jag:

1. Först applicerade jag gloMinerals pressed base i färgen Beige light med en pudersvamp.
2. Därefter ljusade jag upp området under ögonen med gloMinerals under eye concealer. Jag använde en concealerpensel från Japonesque.
3. Jag avslutade min foundation med gloMinerals finishing matte powder och polerade upp ytan med Ultra brush från samma märke.
4. Rouge (TBS) och MSF Triple fusion (MAC) applicerade med Mineral blush brush från The Body Shop.
5. Brynen fylldes i med ID Bare escentuals Brow powder i Dark blond och ögonbrynsborsten från samma märke.
6. Jag valde MAC´s skugga Brash från fjolårets Cult of cherry-kollektion och suddade in den runt ögat med penseln 228 från samma märke och Smashbox blender brush.
7. Jag målade ett lager mascara och körde idag på MAC´s Plush lash i Black.

(Läpparna har bara fått lite ofärgat läppbalsam).

Hoppas ni tyckte det var kul att se skillnaden på en sminkad Sublim och en osminkad. Och be nice nu hörni, det är faktiskt rätt jobbigt att flasha sig såhär på nätet.

15 thoughts on “Osminkad – sminkad

 1. Jag går ofta ut utan smink, men trivs bättre med. På mornarna när jag tittar mig i spegeln har jag numera lite påsar under ögonen, de försvinner efter en liten stund av sig själva, men gör att man ser så jädra trött ut. Efter 10-15 minuters målande är jag en helt ny människa. Både utanpå och innanför för när jag ser piggare ut så känner jag mig också piggare. Men det är för min egen skull så därför bryr jag mig inte om ifall nån ser mig utan smink.

 2. Du är jättefin både med och utan smink! Sminkningen ser väldigt naturlig och fin ut med fokus på ögonen.

  Det är lustigt hur annorlunda man kan känna sig osminkad vs. sminkad. Jag brukade aldrig visa mig utan smink och tycker det fortfarande det kan vara lite kämpigt. Men sminkar mig inte om jag bara ska till affären eller ta en snabb runda på stan. Ska jag däremot till plugget eller har något planerat sminkar jag mig.

 3. Du är söt både sminkad och osminkad 😉 men det gör en stor skillnad med smink på. Jag har aldrig smink när jag är hemma, tvättar av mig det så fort jag kommer hem och går till affären osminkad, och skolan, samma sak med stan, men jag gillar ju smink och tycker det är roligt, så sminkar mig oftast innan jag skall till skolan eller stan, skall jag bara ett snabbt ärende i stan skiter jag i sminket, och om jag är jävligt trött när jag skall till skolan skiter jag i det också, tar ju bara 10 min med vagnen till skolan så :mrgreen:

 4. För mig är det helt otänkbart att gå till jobbet osminkad, jag ser glåmig och snudd på sjuk ut utan smink. Sen är jag så jävla ytlig att jag vill se så bra ut som möjligt på jobbet eftersom jag är omgärdad av stiliga läkare (och där fjollförklarade jag mig själv, men det står jag för).

  Du är ju dock hur söt som helst med eller utan smink, puss på dig!

 5. Jag sminkar mig jämt, fast när jag ska träna blir det bara lite vattenfast mascara. Sedan jag skaffade linser har det blivit lättare att sminka sig. Jag är visserligen väldigt närsynt, så jag ser bra på väldigt nära håll, men eftersom jag också har brytningsfel så blir det lite suddigt. Jag har aldrig testat förstoringsspegel, hjälper ju inte mot suddigheten. Däremot ska det finnas speciella glasögon där man fäller upp ett glas i taget. Jag har aldrig sett dem “live”, så jag vet inte om det funkar.

 6. Va kul att se att se förändringen stegvis!! Pressed base verkar ju super!Jag sminkar mig inte alls varje dag, knallar runt på stan osminkad utan problem, men på jobbet sminkar jag mig alltid-även om det ibland blir sparsamt, t.e.x endast puder, mascara och rouge. Sminkar mig “mer” när jag känner för det, ibland ofta, ibland mer sällan.

 7. Tänk så lite smink kan göra! Men du var fin utan med 🙂 Tror också att jag ska lägga upp steg för steg jag med någon dag, det är ju roligt att se själv och för andra!

 8. Jag älskar smink, men sminkar mig bara om jag ska ut/på fest, men jag kan även gå på fest helt osminkad. Beror helt på hur jag känner mig. 🙂

 9. Tips om du är närsynt och ska sminka dig – skaffa linser. Linser är den bästa uppfinningen i världen, i varje fall för mig som är mer eller mindre blind utan. När jag sminkar mig utan linser i slutar det nästan alltid med att jag får mascaran i ögat istället för på fransarna. Med linser slipper du dessutom imma när du öppnar ugnen eller går in när det är kallt och fuktigt ute. Endagslinser är bäst, då kan du bara slänga dem när du får lust att somna och slipper masa dig till badrummet för att tvätta och förvara dem (som man måste med månadslinser). Ultimat om man somnat i soffan! =)

 10. Tycker du är jättemodig som visar dig osminkad. Jag vet att många har svårt för det så det ska du absolut ha cred för. Själv har jag inga problem med att gå ut utan smink men jag vill vara sminkad (dock rätt så diskret) på jobbet/skolan eftersom jag vill se så bra ut som möjligt där. Det är samma sak med kläder- jag tar inte på mig slit och släng t-shirten samt slitna jeans till jobbet/skolan.

 11. Jag kan inte tänka mig att gå till jobbet utan smink, men ut och handla mat går fint. Angående dina fina “idolbilder” =)så reagerar jag alltid lika starkt på vilken skillad det blir med och utan markerade ögonbryn. Det tar verkligen fram dina fina ögon =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.