Ped egg

I somras skrev allas vår Bjooti om en specialgrunka för fötterna som hon beställt från Amerikat. Ped egg heter den lilla gynnaren som ska slipa fnasiga fötter i form och få dem lena och gosiga att tåflirtas med. Eftersom jag, liksom Katarina, har gräsligt torra och skrovliga fossingar beställde jag raskt hem mitt alldeles egna lilla ägg i hopp om att få sådär superlena och sköna fötter.

I kitet ingår en äggformad slipmanick som samlar upp böset man skrapar av i själva underredet. Man får också med två stycken självhäftande slippapper som man kan fästa på äggets ena sida och använda som vanlig fotfil. Ped egg skryter med att ägget är så skonsamt och säkert att använda att man t o m kan gnida den mot en uppblåst ballong utan att den går sönder, vilket torde göra att den är snäll även mot knotiga fötter. Så lång är allt väl. De yttepyttesmå slipskårorna påminner om en babyvariant av en parmesanrivare och är verkligen skonsam. Faktum är att den är så skonsam att man måste trycka ordentligt för att överhuvudtaget få med nåt äckligt hudavskrap. För att inte tala om vilken tid det tar… för att få en fot len och fin måste man slipa i närmare en halvtimma och det är ju naturligtvis inte vettigt. Förhårdnader rår den knappt på alls och de torra hudpartier jag har skrapas visseligen lena, men inte så effektivt som med en vanlig fotfil. Nä, det här känns som en riktig flopp och den kommer förpassas till gömmorna. Visserligen kostade den bara ca 60 kronor, men för den summan hade jag kunnat köpa en skön fotkräm istället vilket hade gett samma resultat för mindre slit. Ped egg rekommenderas således inte!

3 thoughts on “Ped egg

  1. Jag köpte en blå pimpsten från Scholl på Åhléns City, efter Karins inrådan, och den är FANTASTISK! Så spring och köp Sub, den finns där allt annat Scholl hänger, i mellansektionen 😉 Och bara 50 kronor!

  2. Nu fattar jag absolut ingenting!! Jag har aldrig haft så mjuka och fina fossingar! Jag använder den en gång i veckan (knappt) efter duschen (krävs uppblötta fötter), och den tar verkligen massor, jätteeffektiv tycker jag… Konstigt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.