Percy & Reed – nytt till håret!

IMG_1181

Percy och Reed är två brittiska kändisfrisörer som, naturligtvis, tagit fram sin egen hårvårdsserie och den har nu landat hos oss i Sverige. Jag har testat tre produkter ur sortimentet och tänkte berätta hur de funkat för mig. Förpackningarna är stilrena i vitt& svart och pryds av jättefina teckningar. Samtliga finns att köpa på Kicks.

Först ut har vi Abundantly bouncy volumizing mousse, en volymskapande fluffig sak som masseras in i fuktigt eller torrt hår. Tänk på att inte håret är för vått då det späder ut stylingprodukten och resultatet blir då sämre. Doften är helt okej, även om den inte är sådär salongssmarrig som jag är van vid. Jag masserar in en golfbollsstor klick och kammar igenom håret med en borste så att det fördelar sig jämnt på stråna. Därefter fönar och stylar jag frisyren som vanligt. Skillnaden med och utan är stor och jag gillar hur mitt platta hår både känns och ser fylligare ut. Men, det är absolut ett måste att jag fönar håret, troligen aktiverar det moussen, om jag låter håret självtorka blir det inte alls lika bra. En fördel med moussen är att den inte lämnar torra, stela partier som sämre produkter ofta gör. En annan är att den verkar vara dryg, trots regelbunden användning i ett par-tre veckor märks det knappt på flaskan. 200 ml kostar 149 kr. Betyget blir 4/5 

Smoothed, Sealed & Sensational Volumising No Oil, Oil for Fine Hair är en närande olja med Vitamin B5 för ett vackert, glossigt hår. Ett par-tre pump ur den fina flaskan räcker lagom till min page och oljan är enkel att fördela i håret. Doften är något bättre än moussen, men man köper den inte för doften om man säger så. Jag värmer oljan i handflatorna och masserar in den med fingrarna i håret, men P&R rekommenderar även att man sveper en rougeborste över oljan och stryker ut för att dämpa friss och flygigt hår. Detta får man anta att man gör på torrt hår och är inget jag testat. Mitt hår blir enkelt att reda ut och känns “helare” på nåt vis. Det blir med andra ord mycket snyggare än utan oljan och det är väl bland det bästa betyg man kan ge. Om doften vore perfekt för min nos skulle betyget bli full pott men jag låter det stanna på en stark 4/5. 60 ml kostar 165 kr. OBS! Oljan finns även i en variant för tjockt hår.

No-Fuss Fabulousness Dry Conditioner är en ny aktör. Torrschampon har vi ju sprayat ner oss med det senaste året eller två, men torrBALSAM? Huh? Jag ska erkänna att jag inte riktigt förstår grejen, men om man har väldigt torrt, tjockt och bångstyrigt hår kanske det här är räddningen. Man sprayar på torrt hår för glans, mjukhet och vård av “hår som slitits av hårborstning”. För mig funkar det här mindre bra, men så är jag ju heller inte målgruppen. Jag ger inget betyg. Priset ligger på 129 kr för 150 ml.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.