Provgenomgången: Aussie 3 minute miracle Frizz remedy

Vi kör vidare på min test av alla de små provpåsar som ligger och dräller här hemma.
Aussie är ett australiensiskt hårvårdsmärke som verkar väldigt populärt. Själv har jag aldrig nåt märket trots att de skickar ut presskit till var och varannan blogg, mitt måste ha kommit bort… Frizz remedy är hursomhelst en slags snabbinpackning för frissigt hår som inte vill hålla sig på plats. Just frissighet är väl inte mitt främsta bekymmer, men det är ändå rätt bra med produkter som liksom kan “samla ihop” håret till en frisyr och få stråna att arbeta åt samma håll. Jag slet upp min påse för första gången häromkvällen och det första som slog mig var doften. En  svårbeskriven lukt åt det lite fadda slaget, som gamla luktsuddigum, gröt och blommor på nåt märkligt vis. Kanske är det bara min påse som doftar så här, men det betvivlar jag och den är dessutom ganska ny så den kan inte vara utgången. Jag struntade i alla fall i den mindre tilltalande doften och masserade in den väldigt tjocka, beige krämen i håret och lät verka i 3 minuter. Det var inga problem att skölja ur den och håret kändes lent och mjukt.

Nu vet jag inte vad ni förväntar er av en “frizz remedy”, men jag trodde nog att håret skulle vara busenkelt att reda ut efteråt men så var inte fallet. Snarare var det svårare än vanligt att borsta igenom vilket känns kasst. När håret väl torkat var det däremot smidigt, följsamt och hade en bra glans så något hade de 3 minuterna gjort ändå.

Med tanke på att doften inte tilltalade mig och att håret var så trassligt att reda ut kommer jag inte köpa på mig en fullstor flaska av den här, även om slutresultatet var bra. Det verkar löjligt att välja en produkt som bara är ok när det finns sådana som är underbara.

 

Så här står det om Frizz remedy på Kicks.se:
Inpackning som är din räddning om du hamnar i stormens öga. Kur med Aloe Vera och Jojoba Seed Oil som tillsammans reder ut de mest hopplösa stunder. Luftfuktigheten motas bort och håret ges sin smidighet och balans tillbaka. 125 kronor.

3 thoughts on “Provgenomgången: Aussie 3 minute miracle Frizz remedy

  1. Jag tycker den luktar jättegott och nu borstar jag inte håret när det är blött eftersom jag har lockigt hår, men tyckte den gjorde ett grundjobb i alla fall. Har inte så frissigt hår så kan inte säga något om det, men doften var min favorit med den, ^^ Haha.

  2. Just denna gillar jag inte, men jag gillar dom två varianter som finns för långt hår samt originalet 🙂 Dom doftar underbart och gör under för mitt hår iallafall..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.