Pürminerals CC cream

purminerals cc cream

Pürminerals CC Cream Broad Spectrum SPF 40 är en allt-i-ett-produkt. Krämen är en fuktkräm, primer, foundation och solskydd i ett. Tack vare aktiva växtbaserade ingredienser hjälper denna CC-kräm till att skydda, reducera och ge din hud en perfekt finish! Den silikonfria formulan verkar på mörka fläckar, orenheter och reducerar synligheten av fina linjer samtidigt som du får en jämn hudton. Du får en klar, jämn och fin hud!

Den här krämen fick jag hem i höstas och blev omedelbart väldigt förtjust i. Tanken är att den ska fungera som fuktkräm, primer, foundation och concealer i ett – hur bra låter inte det liksom?
Krämen kommer i en smart förpackning, en tub med pump, vilket gör att man kan klämma och pumpa fram rätt dos och man kan få ut allt ur tuben när den börjar gå mot sitt slut. Nu upplever jag den som väldigt, väldigt dryg så det kommer nog ta sin modiga tid innan det blir dags för det, men det är hur som helst ett stort plus att man tänkt till kring förpackningen.

Själva krämen är tjock och kompakt, vilket säkert kan skrämma de som föredrar en lättare, flytande foundation, men man ska inte låta detta stå i vägen för väl på huden smälter den ut fint. Jag har färgen Medium och tyckte att den såg nästan grå-brun ut men den har fungerar överraskande väl, även om den inte är helt optimal nu på vintern. Den smälter som sagt in fint i huden och efter någon minut ser man inte ett spår av smink utan bara en jämnare och snyggare hy, precis som man vill ha det. Ingen kakighet här inte! Finishen torkar till och ger en lite pudrig yta som man antingen kan fixera med puder men som också går att låta vara. För de som, liksom jag, har yttorr hy är det här är bra produkt då den känns lite återfuktande och inte ett dugg uttorkande. Nu innebär inte det att man kan hoppa över hudvården även om man påstår att det här är fuktkräm och foundation i ett, men det är ett bra tillskott till oss torrisar. Solskyddsbiten har jag haft svårt att utvärdera eftersom solen inte direkt varit stark under hösten, men med tanke på hur tjock krämen är och att man utlovar hela spf 40 är jag tämligen säker på att man kan använda den här till vardags utan att behöva komplettera med ytterligare skydd. Ska man däremot steka sig på en strand eller vistar utomhus i ett väldigt soligt klimat bör man grunda med sitt vanliga solskydd innan man är helt säkert på hur bra CC cream skyddar.

På det hela taget är det här en riktigt bra CC cream som jag gladeligen rekommenderar. Det enda som drar ner mitt betyg är att priset är lite väl saftigt på modiga 450 kr.

Betyg: 4/5

One thought on “Pürminerals CC cream

  1. Så glad jag blev för din kommentar på min blogg 🙂
    Jag har inte provat den själv men har den så högt spf så ska du ju absolut inte behöva använda något annat till vardags precis som du säger. Även om den inte ger 40, inga spf:er ger så högt som de påstår då måste du ha ett helt täckande lager av dom och det har man inte. Men av en med 40 applicerad som foundation skulle jag tro att du får ut 20-25 vilket är fullt gott för vardagen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.