Recension: Clarins Pure and radiant mask

Pure and Radiant är en rosa lermask för kombinations- och fet hy och är tänkt att rengöra, lugna och matta ner huden i ansiktet. Den funkar dock för alla hudtyper, även de känsliga, så man ska inte skrämmas av att det är en lermask. Min hy har på sistone känts lite allmänt oren och bråkig så jag tänkte att det kanske var läge att testa den här masken som legat bortglömd i en låda. Dessutom är ju mitt nya motto att använda upp produkter istället för att köpa nya, givetvis förutsatt att de funkar för mig. Sagt och gjort. Nu har jag testat P&R och det är dags för mitt omdöme.

Förpackningen är en vanlig klämtub, vare sig speciellt intressant eller läcker. Den ser ut som Clarins förpackningar i allmänhet och är användarvänlig. Själva masken är ljust rosa och något tunnare i konsistensen än en traditionell lermask, den doftar milt och fräscht. Masken känns krämig och glider lätt på huden. Jag upplever den inte som speciellt dryg, jag får ta en hel del för att täcka ansikte och hals. Under de 15 minuter masken ska verka torkar den till lite men känns inte alls sådär stramande som andra lerbaserade masker eller masker för fet- och kombinationshy lätt gör.

Det vare sig pirrar eller sticker i mitt ansikte under de femton minuter masker gör sin grej. När jag tvättar av den känns hyn inte något speciell alls. Ren – ja, men det gjorde den redan innan. Mjuk – ja, men inte  något märkvärdigt. Det omedelbara resultatet imponerade med andra ord föga. Några timmar senare slås jag däremot av att min hy är helt matt och det trots att jag svettats vid spisen och normalt sett borde vara helt glansig i t-zonen. Men icke! Här lyckas alltså Pure & radiant galant och är alltså väl värd att testa för alla som lätt blir glansiga.

Betyget blir 3 sublima kyssar. Det är en okej produkt som håller vad den lovar, men den känns inte oumbärlig och med tanke på priset i kombination med att den inte är dryg får den inte högre betyg än godkänt.

Pris: 250 kronor
Var: De flesta återförsäljare av Clarins. T ex Eleven, Grand Parfymeri och Strawberrynet.

tre

7 thoughts on “Recension: Clarins Pure and radiant mask

 1. Skönhetsexpert sökes!

  Är du en skönhetsexpert eller ”Beautyjunkey” med passion för skönhet?
  Har du koll på produkter & märken, senaste trenderna och nyheter inom just det vida området skönhet?
  Allt från budget till lyx! Från hudvård till makeup! Från manikyr & pedikyr till hår! Ja, allt som har med välbefinnande och skönhet att göra helt enkelt.

  Har du förmågan att inspirera och motivera? Skriva bra och trevliga texter?
  Du kanske rent av driver en blogg idag?

  Är du den personen eller kanske du känner någon som passar in på beskrivningen?!
  Skriv då till mig på carmen@barbarellas.se och berätta lite om dig själv för ett eventuellt framtida samarbete med dig som skönhetskonsult.

  Skicka gärna med en länk till Er blogg om Ni driver en sådan.

  /T

  P.s Sprid gärna ordet vidare, det kanske är just du som känner rätt person?! Tack på förhand D.s

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.