Recension: Collistar Make-up base

collistar 2

…eller Smoothing filler make-up base som är det fullständiga namnet på den här primern. Den kommer från italienska Collistar och är tänkt att jämna ut huden och få foundation och puder att sitta bättre. Den går också  bra att använda den enbart om man vill få en matt finish. Jag tänker inte göra någon långrandig förklaring av ingredienser, själv är jag mest intresserad av huruvuda en produkt funkar eller ej och det är alltså det vi ska få reda på nu.

Ja, den funkar. Den funkar riktigt bra till och med.
Förpackningen är en liten söt glasburk på 15 ml och själva krämen är i en svårbeskriven formula som påminner om suddgummismulor, sockerpasta och silikon, om ni fattar. Den är torr och smidig på en och samma gång och man får liksom fiska upp lite med en spatel eller nagel för att få fatt i den. Jag lägger den där jag har fina linjer och stora porer och vill få en jämnare yta att följa upp med foundation på och den går smidigt att applicera. Inget kladd eller oljigheter som ska torka in, det går bra att sminka sig direkt efteråt. Jag inbillar mig att huden mattas ner något av make-up base och att sminket sitter bättre under dagen, så den gör allt sitt jobb. Däremot har jag väl inte fått någon WOW-känsla, men det förväntar jag mig inte heller av en ansiktsprimer.

Jag skulle rekommendera Make-up base till alla som har stora porer och/eller fina linjer som man önskar tona ner eller om man vill ha något som får underlaget att sitta bättre.

collistar primer 1

Betyg: 4/5
Pris: 270 kronor
Var: Eleven
Köpa igen: Ja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.