Recension: gloredness relief powder

gloredness1

gloredness2

Produkter som ska matta ner rödhet kan man aldrig få för många av om man som jag har begåvats med röda kinder. Jag har testat det mesta på marknaden som säger sig kunna dölja rodnaden och det har varit med väldigt skilda resultat.

När glominerals i våras skickade hem några nyheter blev jag naturligtvis till mig över att de tagit fram ett eget puder för oss röda stackare och kastade mig över det med hull och hår. Pudret har fått namnet gloredness relief powder och är ett finmalt, gult och täckande puder. Jag använder min Ultra brush från glominerals för att borsta på pudret, men det går säkert bra med vilken annan borste som helst. Man skulle kunna tro att huden blir alldeles kycklinggul av pudret, men av det ser man inget alls. Rodnaden på mina kinder dämpas avsevärt, men jag får ta på ganska mycket för att få en full täckning. På bilden nedan har jag använt gloredness på ena kinden och låtit den andra vara naturell. Det är inga andra produkter på huden såsom primer eller foundation.

gloredness3

Som vanligt syns resultatet bäst i verkligheten, men jag hoppas i alla fall att ni anar resultatet. Ytan blir både jämnade och alldeles matt, vilket gör att jag gärna använder pudret de dagar då jag inte vill sminka mig men ändå matta ner rödheten i ansiktet. Många andra produkter för den här typen av problem kräver att man kompletterar med andra saker för att få en snygg yta, men det behövs alltså inte här.

Jag gillar gloredness skarpt och kommer säkert att köpa det igen när den här burken är slut. Pudret är drygt, men beroende på hur mycket man behöver pudra på kan det vara stor skillnad i hur länge en burk räcker.Enda nackdelen är att det är ett löst puder som lätt yr runt och kommer i en opraktisk förpackning; burken är i plast, har skruvlock (alltid dessa skruvlock!) och sifterinsats – dvs ett innerlock med små hål genom vilka man “pudrar” fram pudret. Jag hade hellre sett en fast kaka, som fantastiska glominerals pressed base. Betyget blir ändå högt med tanke på att det håller vad det lovar och känns lugnande på huden.

Pris: ca 395 kr
Var: Satine, Accessora
Betyg: 4
fyrea

8 thoughts on “Recension: gloredness relief powder

  1. Wow, det där såg ju nästan ut att vara för bra för att vara sant!:) Det där skulle jag verkligen behöva!:) Tack för tipset, man kanske ska ta och investera i en sådan trots priset!

  2. Tack för en utförlig recension av en produkt som jag länge funderat på att ge min svärmor i present. Du har övertygat mig.

  3. Åh, vilket bra resultat! Synd dock att produkterna är ganska dyra…el är det jag som är snål kanske.. :S

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *