Recension: Origins Plantidote Mega-mushroom

För en dryg månad sedan skrev jag om den nya hudvårdsserie jag skulle börja ta mig an och även om produkterna inte är slut än, tycker jag mig ha tillräckligt kött på benen för en recension.

Plantidote Mega-mushroom-serien är framför allt till för alla oss med röd eller känslig hy (de går ju oftast hand i hand) och ska dämpa inflammationer i hyn. Alla produkter i serien doftar fräscht och gott av kamomill.

Mega-mushroom face cleanser: är en mild rengöring i mjölkform som masseras in på torr hy och sköljs av med ljummet vatten. Den känns inte tillräckligt effektiv för min del när jag har sminkat mig, utan jag grundar med en oljerengöring innan och följer upp med den här. Har jag inget smink på mig räcker dock face cleansern bra. Min känsliga vinterhy har inte blivit det minsta irriterad av den här renöringen utan den känns verkligen så mild och skonsam som man lovar.
4/5

Treatment lotion: är ansiktsvattnet i gruppen. Jag har sällan så mycket att säga om just ansiktsvatten, det är svårt att säga om det är bra eller jättebra för resultatet är snudd på omöjligt att bedöma (såvida det inte är katastrofalt då) och jag vet inte om treatment lotion har gjort något speciellt för min hy. Det är milt och behagligt att badda ansiktet med och det jag tänker på är kamomill-te. Torkar inte ut och ger en bra grund att massera in efterkommande fuktkrämer. 4/5

Skin relief: är seriens serum och vinnare. Med vinnare menar jag att det vunnit utmärkelser och man har ansökt om patent för formulan. Tanken är att serumet ska dämpa den inflammation som åldrar huden i förtid. Jag tycker att det funkar bra, men man behöver använda det i fler månader för att verkligen kunna se hur den verkar över tid. Den är lättflytande och smälter snabbt in i huden och känns lätt avkylande och uppstramande. Bra! 4/5

Face cream: Här har vi min favorit! En tjock, fluffig kräm som ändå glider in i hyn med blixtens hastighet och gör den supermjuk och smidig. Den stärker upp huden inifrån och det känns faktiskt att min hy är rejält återfuktad. Funkar som dag- och nattkräm. Enda nackdelen är den ohygieniska glasburken. 4/5

Ja, som ni ser har alla produkter fått näst högsta betyg och det beror på att jag helt enkelt inte kunnat se att rödheten i mitt ansikte dämpats. Bortsett från det upplever jag att det här är effektiva, dryga och prisvärda produkter som framför allt borde tilltala den som vill ha helt naturlig hudvård.

 

2 thoughts on “Recension: Origins Plantidote Mega-mushroom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.