Recension: Redken Body full

Nån gång i våras beställde jag den här duon från Lookfantastic, inte för att jag behövde mer hårvård utan snarare för att kombinationen nyfikenhet och rea blev mig övermäktig och jag var helt enkelt tvungen att köpa. Priset var runt 200 kr vill jag minnas, så det gjorde lyckligtvis inget större hål i plånboken.  Redken är ett amerikanskt salongsmärke, som liksom så många andra kostar mångdubbelt så mycket här hemma i Sverige jämfört med andra länder och då främst USA. Det är synd av många anledningar, dels eftersom den svenska marknaden förlorar kunder och dels eftersom nyfikna kanske inte vågar slänga upp flera hundra för något de inte vet funkar för dem. Nu gäller ju inte det här dilemmat bara hårvård utan hela skönhetshandeln, jag förstår inte riktigt lyxskatte och prissättningen av detta oskyldiga glädjeämne. Trippla priset på cigaretter istället, där kan man snacka om onödiga köp…

Men nu var det ju inte alls det här jag skulle babbla på om. Var var jag nu. Jo. Redken har i alla fall massvis med trevlig hårvård och jag slog fast att deras volymhöjande serie Body full nog skulle vara grejen för mitt typiskt svenska hår, ni vet; fint, platt och allmänt mesigt. Body full-produkterna innehåller veteextrakt som ska puffa upp håret och även om jag inte kan påstå att jag kände veteaxen vaja i mitt nytvättade hår är det en positiv känsla att man hittar bra ingredienser i naturen istället för massa jox. Inte för att jag är en puritan när det gäller innehållsförteckningar men det dämpar det konstant dåliga samvetet lite att man öser på lite vete i håret och inte bara sånt som gör fiskar treögda…

Doften på schampot och balsamet tycker jag är rätt milda och goda, men inget som lämnar något bestående intryck. Vill man ha en parfymbomb på skallen gör man alltså bäst i att välja nåt annat. Schampot är ett grönt gel som är väldigt drygt och verkligen känns djuprengörande. Det löddrar lagom och är lätt att skölja ur. Balsamet är ljusgrönt och krämigt och gör mitt hår lätt att reda ut. Tillsammans ger de faktiskt en känsla av fluffigare hår, men för bästa effekt ska man nog använda hela serien, dvs även de volymgivande stylingprodukter som ingår i Body full.

Jag är hur som helst mycket nöjd med mitt köp och kan absolut tänka mig att köpa dem igen. Det finns även andra serier jag vill testa, t ex den för blondiner. Har ni andra någon favoritprodukt från Redken? Tipsa gärna oss andra!

Betyg: 4/5 med motiveringen att håret inte blev ett under av volym
Pris:  Mellan 120 och 250 beroende på var man köper
Var: Lyko, Lookfantastic, HQHair
Köpa igen: Ja

2 thoughts on “Recension: Redken Body full

  1. Redken gör jättebra grejor, men håller med dig – skulle aldrig köpa dem i en svensk butik till svenska priser hur gärna jag än vill sponsra svenska företag. Jag funderar på att kanske köpa deras serie för färgat hår till hösten. Tror det är de röda flaskorna. Har tidigare haft serien All soft (guldfärgade flaskor) och gillade dem skarpt.

    • Ja, himla synd att man inte kan/vill/har råd att sponsra svenska återförsäljare istället, men priserna är hutlösa.

      All soft har jag läst mycket gott om, men jag är lite rädd att det ska göra mitt hår ännu plattare?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.