Recension: Too faced Shadow insurance

too faced eyeshadow primer

Tillsammans med Urban decays Primer potion är Too Faced Shadow insurance de två ögonprimers som är mest omskrivna på skönhetsbloggar världen över. Urban decays var den första jag köpte och det var flera år sedan nu så det kändes liksom dags att testa Too Faced´s motsvarighet.  Så här skriver Eleven om den:

Detta är din heltäckande försäkring mot alla problem med ögonskuggor. Det är en silikonbaserad primer för dina ögonlock som förvandlar varje ögonskugga till en förbättrad, jämn och färgintensiv version av sig själv.
Dessutom säkerställer den att ögonskuggan håller sig på plats hela dagen (eller kvällen), ändra fram till dess att du själv vill att den ska försvinna. Dess lugnande formula jämnar ut hudtonen på dina ögonlock och minimerar fina linjer samtidigt som den säkerställer en barriär mellan hudens oljor och din makeup för att undvika katastrofer.

Som den trogna läsaren minns hyllade jag budget-primern från tyska Be:yu förra månaden och med tanke på hur tokbra den är på mina ögon är det lite synd om Shadow insurance som jag fick efter Be:yu´s variant. Det visade sig dock rätt snart att de båda påminner om varandra en hel del faktiskt.

Nu är inte det här en jämförande recension i ordets rätta bemärkelse, men det är svårt att inte dra paralleller till Be:yu och UD. Shadow insurance är väldigt lik Be:yu´s primer i färg, konsistens och hur den känns på huden. Den är med andra ord champagnefärgad, ganska lös i konsistensen och lite “vattnig” precis vid applicering. Med tanke på det är jag förvånad över att den beskrivs som en silikonprimer – den känns inte alls som de silikonprodukter jag använder, så vill man ha något i stil med Smashbox ansiktsprimer bör man leta vidare. Till skillnad från Be:yu tycker jag att Shadow insurance torkar lite långsammare och att man får vara noga med att snabbt få till ett tunt och jämnt lager över ögonlocken, annars stelnar den och ser ojämn och randig ut. Jag tycker inte heller att det är lika lätt att måla på skuggor som på andra primers jag testat; det går naturligtvis men inte lika smidigt som jag är van vid. Lyckligtvis sitter skuggorna på plats när de väl är ditmålade och det finns inte minsta spår av fällning eller läskiga skuggveck frampå dagen. Den gör med andra ord vad den ska! Vägen dit är tyvärr inte perfekt, men om man inte har något emot att jobba lite mer med sin primer så får man absolut lön för mödan.

+ Smidig tub, håller skuggorna på plats tills de tvättas bort
– Svår att få jämn, dyr

Pris: 230 kronor på Eleven, 225 kr Beautyplanet
Betyg: fyrea

4 thoughts on “Recension: Too faced Shadow insurance

 1. Intressant att läsa din recension, gillar att du tar upp även de negativa sidorna, ofta är ju recensioner bara guld och gröna skogar. Är själv dålig på att recensera produkter jag inte är hundraprocentigt nöjd med, borde jobba på det!
  Hoppas du haft en bra helg!

 2. Svår att få jämn? Har inte upplvet nåt sånt faktiskt…tycker den är en av de mest “smooth” primers som finns därute. Har du provat att skaka den ordentligt och även värma tuben i handen innan öppning? Det brukar fördela innehållet mer jämnt.
  Däremot kan jag tycka att den inte döljer tillräckligt att själva ögonlocket…jag skulle vilja se TFSI i fler nyanser; light- medium -dark kanske? Dyr tycker jag inte den är; köper man från en webshop får man lägga under 150 spänn, och produkten räcker otroligt länge, minst 1 år per tub kan man räkna med. Helt klart min favorit-primer!

 3. Tezz: Det ÄR ju roligare att skriva om de saker man gillar.:)

  Peachgirl: Jag tycker inte att man ska behöva skaka och värma en produkt innan man använder den, inte när det finns likvärdiga eller bättre som man inte behöver göra så med innan man använder den.

  Jag vet inte vilken webshop du menar där man kan köpa den för under 150 spänn, men de jag kikat runt bland tar ca 235-260 kronor för en tub och då är inte frakten inräknad – det tycker jag är rätt dyrt…

  Smaken är olika helt enkelt.:)

 4. Pingback: Sublimt » Blog Archive » 31 sublima dagar: Dag 9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.