Ren Invisible pores detox mask

IMG_3159

Nån gång i somras fick jag panik över att pormaskarna spred sig som en löpeld över ansiktet vilket ledde till att jag shoppade ett par produkter som ska funka just för stora och/eller orena porer. På HQHair hittade jag till förträffliga reapriser bland annat den här masken från Ren skincare. Invisible pores detox mask ska bokstavligt talat dra ut allt smuts och jox som ligger och dräller i porerna och göra hyn precis sådär jämn och fin som vi alla vill ha den. Själva masken kommer i en fiffig pumpflaska där man varit smarta nog att fixa en tillhörande liten kapsyl som täpper till hålet ur vilket masken kommer. Jag vet inte vad ni andra har för erfarenheter men min är att väldigt många masker (och andra krämer också såklart) lätt torkar mellan gångerna och täpper till öppningen vilket gör att man antingen måste spola varmvatten för att luckra upp stoppet eller trycka för kung och fosterland med resultatet att massa klegg exploderar ut i vilda kaskader. Det här har nu Ren grejat med sin fiffiga lilla kork. Hoppas fler tar efter!

Själva masken är en ljust grön-grå lermask som doftar lite av dill (!) och är späckad med fransk lera, tropiskt sjögräs och fetter från rött te. Man ska gå loss med rätt mycket mask över ansiktet och därefter låta den torka helt, vilket tar runt 15-20 minuter. Därefter gnuggar man bort den med fingrarna och det här momentet rekommenderar jag att man gör antingen i duschen eller över handfatet och absolut inte med finkläderna på. Pulvret som bildas yr nämligen all over the place och lägger sig som en fin film över både kläder, tvättställ och golv. Jag vet faktiskt inte varför man ska just gnugga bort masken men min gissning är att genom att man på så vis även gnuggar loss det smuts som dragit ut ur porerna. Man avslutar med att tvätta bort resterna med vatten eller ansiktsvatten. My weapon of choice är ett par orange tvättsvampar som fuktas, de är fasligt behändiga om man inte vill dränka ansiktet i vatten.

Jag märker en markant skillnad före och efter jag använder den här masken och den skiljer sig från andra lermasker jag testat då den faktiskt inte torkar ut huden. Hyn blir också klarare och jag har under sommaren lyckats med konststycket att, tillsammans med de två andra produkterna jag kört med och kommer skriva om framöver, minska såväl orenheter som stora porer. En kalasbra mask som jag varmt rekommenderar till alla som vill ha en djuprengörande men samtidigt skonsam mask som verkligen fungerar. 5/5

Priset ligger runt 320 kr i Sverige, jag gav 180 kr HÄR.

IMG_3167

IMG_3172

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *