Rosa oktober

Oktober är inte bara en vacker höstmånad utan också den internationella bröstcancer-månaden. Många är de företag som tar fram speciella förpackningar i olika rosa nyanser och skänker en del av intäkterna till Rosa bandet Cancerfonden vilket ska applåderas. Jag har under mina rehabvistelser på ett spa här i Sverige träffat på många bröstcancer-kvinnor som varit där och vilat upp sig mellan cellgiftsbehandlingarna och har fått en nära bild av hur livet kan ändras totalt på bara några sekunder. Skalliga kvinnor, avmagrade kvinnor, trötta kvinnor, ledsna kvinnor, men överlevande kvinnor som jag är tacksam att jag lärt känna. 80% av alla kvinnor som drabbas av bröstcancer klarar sig, men 100% måste naturligtvis vara målet! Nu ska jag inte gå in mer på det, utan tipsa om olika produkter man kan passa på att köpa nu i oktober för att stötta forskningen och de drabbade.

  • Det rosa bandet att fästa på jackor, väskor, tröjor eller var man vill finns att köpa hos de flesta apotek, större affärer och bensinstationer.
  • Pierre René har tagit fram rosa förpackningar till 15 av sina ögonskuggor där 10% av köpeskillingen går till Rosa bandet. De finns lättast att få tag i på Lindex där man får 3 skuggor för 99 kr eller 1 för 40 kronor.
  • Apoteksgruppen skänker 5 kronor för varje utvald rosa produkt man säljer under oktober och för varje person som blir medlem i deras poängklubb.
  • Goldwell skänker 10 kronor av varje StyleSign-produk man säljer under månaden.
  • Bliw skänker 1 krona per såld pumptvål.
  • En komplett lista över alla ansluta företag hittar man på Rosa bandets hemsida. Kom igen, köp loss!

One thought on “Rosa oktober

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *