Shu Uemura eyelash curler

Det är få ögonfranstänger som det skrivits om så mycket som Shu Uemuras tång. Den finns inte att köpa i Sverige vilket har gjort att det blivit nästan något magisk och onåbart över den, alla vill ha men få har provat. Jag har då haft turen att komma över ett exemplar för några månader sedan och blev givetvis jätteglad och trodde att frälsningen för mina spikraka fransar var kommen. Tyvärr togs den glädjen bort när jag efter några gångers användande insåg att det inte gjorde någon speciell skillnad på mina fransar om jag använde den eller min gamla billiga från H&M. Tången ser ut som en vanlig metallictång men med “Shu Uemura” präglat på ena sidan. Gummilisterna ser ordinära ut, man får en extra med på köpet att byta ut när den första gjort sitt.

Jag har, som jag skrivit tidigare, spikraka fransar som gärna raknar efter att jag böjt upp dem och målat på mascara och jag behöver därför en bra tång som ger en rejäl böj för att det ska hålla åtminstone några timmar. Tyvärr hjälper inte Shu Uemuras söta tång mig med det. Fransarna böjs visserligen upp mer än med H&M´s gamla trotjänare, men de raknar nästan på direkten. Oavsett vilken sorta mascara jag följer upp med blir resultatet detsamma. Jag vet att vattenfasta mascaror ska fungera som ett “lås” och hindra fransarna från att rakna när man böjt upp dem och sedan målat mascaran, men det funkar inte för mig det heller.

Jag ville verkligen att detta skulle vara den ultimata franstången, den där som gör ögonen vackra som en filmstjärnas och som får mina fransar att peka rätt upp mot himlen – men icke! Shu Uemuras tång är en medelmåttig tång, den skadar inte fransarna men är heller inte det oumbärliga redskap jag så länge trott.

Pris: Ca 250 kronor i London.
Betyg: G

2 thoughts on “Shu Uemura eyelash curler

  1. MUS har en värmetång som är bra. Den är skonsam och fransaran håller sig böjda hla dagen. Värt att testa,inte speciellt dyr heller med sina 165pix.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.