Sköna nyheter från Kronans apotek

kronans apotek

Ifjol slog sig apoteken Medstop och Kronans droghandel sina påsar ihop och blivit Kronans Apotek. Nu har man tillsammans tagit fram en, mer eller mindre, komplett uppsättning skönhetsprodukter för kropp, ansikte, man och barn. Jag har fått hem ett urval av produkterna tillsammans med pressinformationen om nyheterna och jag tänkte att vi tar en titt tillsammans. Det är tre huvudlinjer som lanseras med lite olika inriktning; Extra care för speciella behov, Selected formula för högklassig ansiktsvård och Basserie som är en modern serie för kropp, ansikte och hår.

Förpackningarna är väl inte de roligaste med sin typiska apotek-look men stilrena och tåliga. Priserna är riktigt bra och passar de flesta plånböcker. Jag ser fram emot att testa de produkter jag fått hem och ni kan förvänta er recensioner och omdömen framöver.

KRONANS EXTRA CARE

Kropp och ansikte

Kronans Extra Care Kroppstvål, pris: 49 kr för 350 ml
En mild och skonsamt rengörande tvål med hudvänligt pH-värde för torr och känslig hud. Skyddar effektivt mot uttorkning genom att hjälpa huden behålla sin naturliga fuktbalans. Oparfymerad.

Kronans Extra Care Duscholja, pris: 49 kr för 200 ml
En mjukgörande och återfettande duscholja för extra torr och känslig hud. Milt rengörande för hela kroppen. Duscholjan motverkar uttorkning och hjälper huden bibehålla sin naturliga
fuktbalans. Används som en flytande tvål och sköljs av med vatten. Kan även droppas i badvattnet. Oparfymerad.

Kronans Extra Care Mjukgörande hudkräm, pris: 49 kr för 150 ml
En mjukgörande hudkräm för daglig användning. Innehåller mjukgörande och återfettande samt fuktbindande glycerin. Fetthalt på cirka 40 procent. Oparfymerad.

Kronans Extra Care Skyddande hudkräm, pris: 59 kr för 100 ml
En vårdande, mjukgörande och fet hudkräm speciellt framtagen för extra torr hud. Krämen lämnar en skyddande hinna på huden som förhindrar uttorkning. Återfettar känsliga hudpartier. Fetthalt på ca 70 procent. Oparfymerad.

Kronans Extra Care Ansiktskräm 5%, pris: 98 kr för 50 ml
En intensivt vårdande och skyddande ansiktskräm med karbamid och mjukgörande oljor. Passar under makeup. Även lämplig efter rakning. Oparfymerad.

Kronans Extra Care Vårdande läppbalsam, pris: 49 kr för 15 ml
Ett intensivt vårdande och skyddande läppbalsam med Provitamin B5 och mjukgörande oljor.

Händer och fötter

Kronans Extra Care Fotvårdssalva 25%, pris: 55 kr för 30 ml
En intensivt mjukgörande kräm med 25% karbamid och mjölksyra för valkar, självsprickor och spruckna hälar. Oparfymerad.

Kronans Extra Care Vårdande Fotkräm, pris: 42 kr för 100 ml
En mjukgörande fotkräm med fuktbindande karbamid som finns naturligt i huden. Intensivt vårdande för torra fötter och hälar. Berikad med fuktbindande ingredienser som motverkar torr hud. Oparfymerad.

Kronans Extra Care Vårdande handkräm, pris: 42 kr för 100 ml
En intensivt mjukgörande och vårdande handkräm. Innehåller fuktbindande ämnen samt mjukgörande och återfettande oljor för extra omvårdnad. Oparfymerad.

Hår

Kronans Extra Care Schampo Mjäll, pris: 54 kr för 200 ml
Ett schampo vid lätta eller måttliga mjällbesvär. Förebygger och motverkar effektivt mjällproblem. Milt och skonsamt för hårbotten. Kan användas varje dag. Innehåller ej silikon. Oparfymerat.

Kronans Extra Care Schampo Torr, pris: 54 kr för 200 ml
Ett intensivt återfuktande schampo för torr och känslig hårbotten. Kan användas varje dag, gärna i kombination med Extra Care fuktgivande gel för torr hårbotten. Oparfymerad.

Kronans Extra Care Gel Torr hårbotten, pris: 79 kr för 150 ml
En lätt och fettfri gel som är speciellt framtagen för torr och känslig hårbotten. Massera in i torr eller fuktig hårbotten och låt torka. Skölj inte ur. Använd varje dag vid behov, och med fördel efter Extra Care Fuktgivande Schampo för torr hårbotten. Kladdfri. Oparfymerad.

Intimprodukter

Kronans Extra Care Intimtvättolja, pris: 45 kr för 150 ml
En mjukgörande och hudvänlig tvättolja för mild rengöring av den känsliga huden i underlivet. Varsamt rengörande och återfettande. Används som en flytande tvål och sköljs av med vatten. Kan också användas utan vatten och bara torkas av med en servett. Oparfymerad.

Kronans Extra Care Intimtvål, pris: 39 kr för 150 ml
En mild intimtvål som skonsamt rengör den känsliga huden i underlivet. Det hudvänliga pH-värdet hjälper till att bevara den naturliga balansen. Tvålen innehåller milda ingredienser och lämnar en mjuk efterkänsla. Oparfymerad.

Kronans Extra Care Intimvårservetter, pris: 29 kr för 10 st
Intimservetter som skonsamt rengör med samma pH-värde som kroppen själv. För daglig användning. Innehåller allantoin och aloe vera. Intimservetterna är dermatologiskt testade. Servett tillverkad av polyester (60%) och viskos (40%). Oparfymerad.

 

KRONANS SELECTED FORMULA

Ansiktsprodukter för normal och blandad hy

Kronans Selected Formula Cleansing Mousse, normal/blandad hy, pris: 89 kr för 150 ml
En silkeslen rengöringsmousse som skonsamt avlägsnar smuts och makeup. Berikad med provitamin B5 och uppfriskande citrongräsextrakt. Appliceras på fuktad hy och sköljs av med ljummet vatten. Huden lämnas mjuk med en fräsch känsla. Undvik direkt kontakt med ögonen. Parfymerad.

Kronans Selected Formula Dagcreme, normal/blandad hy, pris: 159 kr för 50 ml
En återfuktande dagcreme med en mix av mineraler. Berikad med antioxidanterna vitamin E och Edelweiss som skyddar mot fria radikaler, samt lugnande citrongräs. Gör huden mjuk och len. Parfymerad.

Kronans Selected Formula Nattcreme, normal/blandad hy, pris: 159 kr för 50 ml
En närande och återfuktande nattcreme som hjälper till att regenerera huden under natten. Mango- och sheabutter mjukgör på djupet, och antioxidanten Edelweiss skyddar mot fria radikaler. Innehåller vitaminer och en mix av mineraler. Parfymerad.

Kronans Selected Formula Cleansing Lotion, torr/känslig hy, pris: 89 kr för 150 ml
En mjuk och fyllig rengöringscreme som avlägsnar smuts och makeup på ett varsamt sätt. Rengöringscremen, berikad med provitamin B5 samt extrakt från körsbärsblomma, ger huden en fräsch lyster. Oparfymerad.

Kronans Selected Formula Dagcreme, torr/känslig hy, pris: 159 kr för 50 ml
En vårdande och skyddande dagcreme berikad med mjukgörande mangobutter och avokadoolja som reducerar fina torrhetslinjer. Berikad med antioxidanten vitamin E som skyddar mot fria radikaler. Gör huden mjuk och smidig. Oparfymerad.

Kronans Selected Formula Nattcreme, torr/känslig hy, pris: 159 kr för 50 ml
En vårdande och närande nattcreme med intensivt mjukgörande mangobutter och avokadoolja som reducerar fina torrhetslinjer. Sheabutter, återfuktande ämnen och skyddande antioxidanter samverkar under natten. Huden lämnas mjuk och len. Oparfymerad.

 

KRONANS BASSERIE

Ansiktsprodukter för normal och blandad hy

Kronans Rengöringsgel, normal/blandad hy, pris: 59 kr för 150 ml
En tvålfri ansiktsrengöring med fuktbindande ämnen som effektivt tar bort smuts och makeup samt hjälper till att bevara hudens naturliga fuktbalans. Oparfymerad.

Kronans Dagcreme, normal/blandad hy, pris: 79 kr för 50 ml
En mjukgörande och återfuktande dagcreme som vårdar och lugnar känslig hud. Skyddar mot yttre påverkan. Berikad med provitamin B5 som hjälper huden behålla sin fuktbalans. Finns både parfymerad och oparfymerad.

Kronans Nattcreme, normal/blandad hy, pris: 79 kr för 50 ml
En vårdande och mjukgörande nattcreme med provitamin B5 som stärker huden. Den närande cremen är berikad med vitamin E som skyddar mot fria radikaler och hjälper huden att återhämta sig under natten. Oparfymerad.

Kronans Rengöringslotion, torr/normal hy, pris: 59 kr för 200 ml
En mild och effektiv rengöringslotion berikad med vitamin E, som tar bort smuts och makeup utan att torka ut. Den tvålfria rengöringslotionen hjälper till att bibehålla hudens naturliga fuktbalans. Oparfymerad.

Kronans Ansiktsvatten, torr/känslig hy, pris: 59 kr för 200 ml
Ett återfuktande och skyddande ansiktsvatten med provitamin B5, som milt avlägsnar rester av smuts och makeup. Innehåller återfuktande ämnen för att förhindra att huden torkar ut. Speciellt anpassad för torr hud. Utan alkohol. Oparfymerad.

Kronans Dagcreme, torr/känslig hy, pris: 79 kr för 50 ml
En mjukgörande och återfuktande dagcreme med skyddande ämnen och vårdande allantoin. Den vitaminberikade krämen reducerar fina torrhetslinjer och ger ett ökat skydd mot yttre påverkan. Oparfymerad.

Kronans Nattcreme, torr/känslig hy, pris: 79 kr för 50 ml
En vårdande nattcreme som gör huden mjuk och verkar lugnande. Berikad med provitamin B5 som hjälper till att behålla fuktbalansen. Cremen är speciellt anpassad för torr och känslig hud och hjälper huden att återhämta sig under natten. Oparfymerad.

Ansiktsprodukter för mogen hy

Kronans Ögonkräm, mogen hy, pris: 79 kr för 15 ml
En vårdande och stärkande ögoncreme som reducerar fina torrhetslinjer. Oparfymerad.

Kronans Dagkräm, mogen hy, pris: 99 kr för 50 ml
En vitaminberikad dagcreme med mjukgörande och återfuktande ämnen som reducerar fina torrhetslinjer. Den fuktbindande cremen med provitamin B5 och antioxidanter skyddar mot fria radikaler. Stärker och ökar hudens elasticitet. Parfymerad.

Kronans Nattkräm, mogen hy, pris: 99 kr för 50 ml
En mjukgörande och regenererande nattcreme med fuktbevarande ämnen som ökar hudens elasticitet och reducerar fina torrhetslinjer. Cremen är berikad med antioxidanter och vitaminer som skyddar mot fria radikaler och hjälper huden att återhämta sig under natten samt lämnar den mjuk och len. Parfymerad.

Kronans Fuktserum, alla hudtyper, pris: 99 kr för 50 ml
Ett intensivt återfuktande serum som hjälper huden återfå sin spänst genom stärkande och fuktbevarande ämnen. Serumet, berikat med antioxidanten vitamin C, skyddar, återfuktar och ger ökad lyster. Oparfymerad.

Kronans Ögonkräm, alla hudtyper, pris: 69 kr för 15 ml
Skyddande och återfuktande ögoncreme för den fina huden runt ögat. Oparfymerad.

Kronans Ansiktsscrub, alla hudtyper, pris: 59 kr för 50 ml
En effektiv men skonsam ansiktsscrub som rengör på djupet och ger huden ny lyster. Innehåller mjukgörande panthenol som förhindrar uttorkning. Oparfymerad.

Produkter för kroppen

Kronans Hudlotion, pris: 45 kr för 350 ml
En lätt hudlotion som snabbt går in i huden utan att kladda. Innehåller skyddande vitamin E och fuktbindande glycerin. Mjukgörande oljor och fuktbevarande ämnen gör huden mjuk och smidig. Finns både parfymerad och oparfymerad.

Kronans Duschcreme, pris: 39 kr för 350 ml
En mjukt löddrande duschcreme för hela kroppen. Med hudvänligt pH-värde som hjälper till att bevara hudens fuktbalans. Berikad med fuktgivande ämnen som förhindrar uttorkning. Rengör skonsamt och lämnar huden mjuk och len. Parfymerad.

Kronans Deodorant/antiperspirant, pris: 39 kr för 50 ml
En antiperspirant som är mild mot känslig hud och håller dig fräsch från morgon till kväll. Finns både parfymerad och oparfymerad.

Kronans Handcreme, pris: 39 kr för 100 ml
En handkräm som snabbt går in i huden utan att kladda. Krämen, med sesamolja och andra mjukgörande och fuktbindande ämnen, gör torra händer mjuka och lena. Parfymerad.

Produkter för håret

Kronans Balsam, Normalt hår, pris: 39 kr för 200 ml
Ett vårdande och fuktighetsbevarande balsam som ger glans och gör håret mer lättkammat. Antistatiskt. Finns både oparfymerat och parfymerat

Kronans Schampo, Normalt hår, pris: 39 kr för 250 ml
Ett schampo för normalt hår. Rengör skonsamt med ett rikt lödder, fuktighetsbevarande och ger naturlig lyster. Kan användas varje dag. Innehåller inte silikon. Finns både oparfymerat och parfymerat.

Kronans Balsam, Färgat & Behandlat hår, pris: 39 kr för 200 ml
Ett vårdande balsam för färgat/behandlat hår. Skyddar håret mot yttre påfrestningar, fuktighetsbevarande och ger glans. Gör håret lättkammat. Antistatiskt. Parfymerat.

Kronans Schampo, Färgat & Behandlat hår, pris: 39 kr för 250 ml
Ett schampo för färgat/behandlat hår. Rengör skonsamt och skyddar håret mot yttre påfrestningar. Bevarar hårets färg och glans. Kan användas varje dag. Innehåller inte silikon. Parfymerat.

Kronans Balsam, Volym, pris: 39 kr för 200 ml
Ett stärkande och fuktgivande balsam som ger volym till tunt och fint hår. Gör håret lättkammat. Antistatiskt. Innehåller inte silikon. Parfymerat.

Kronans Schampo, Volym, pris: 39 kr för 250 ml
Ett stärkande schampo som ger volym till tunt och fint hår. Skonsamt rengörande. Kan användas varje dag. Innehåller inte silikon. Parfymerat.

One thought on “Sköna nyheter från Kronans apotek

  1. Jag hade en ansiktskräm från Kronans förut och den var helt underbar så prova ordentligt även om förpackningarna kanske inte är de roligaste. Det kan vara riktigt bra grejor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.