Smashbox Liquid Halo HD Foundation SPF 15

Smashbox Halo HD foundation

För några år sedan var foundationspudret Halo från Smashbox hajpat på bloggarna men jag föll av någon anledning inte för det. Nu har man tagit fram en flytande variant som ska ge lätt till medium täckning som låter den egna hudtonen lysa igenom. Med hjälp av något som heter Liquid light technology som fungerar som ett slags fotofilter får man hyn att se snyggare ut. Krämen är också återfuktande och long-wearing. Den finns i 10 olika nyanser och jag har fått hem nr 3 vilket är en ganska ljus färg som drar åt det lite gula hållet men som fungerar riktigt bra på min ljusa hy med kalla undertoner.

Förpackningen är en rätt tung glasflaska med pump som är lätt att dosera, även om jag funderar över hur man får upp krämen mot slutet av flaskan. Själva krämen är mer som en lotion och ganska tunn och flytande. Jag applicerar med borste vilket jag tycker ger det mest täckande resultatet och det blir även jämnast så, men det är naturligtvis en smaksak och det går självklart bra med både fingrar och svampar om man föredrar det. Jag behöver ca 4-5 pump för hela ansiktet men då vill jag som sagt ha så mycket täckning som möjligt och jag koncentrerar mig på kinderna som är mina “problemområden” med brustna blodkärl och små röda prickar. På detta sätt får jag en täckning som faller under kategorin medium, huden ser jämnare ut och har fått ett snyggt glow som ser både naturligt och fräscht ut. Den lägger sig vare sig i veck eller i porer vilket är ett stort plus för oss med förstorade porer här och var. Jag kan också tänka mig att personer med djupare acneärr kan bli nöjda med den här i det avseendet. Ingen kakig känsla här inte! Fixerar gör jag med något puder och då främst i t-zonen som tenderar att bli flottig frampå dagen, har man riktigt torr hy kan man troligen hoppa det här steget.

Halo beskrivs som long-wearing, något jag inte riktigt kan hålla med om. Den håller vare sig kortare eller längre tid än en genomsnittlig foundation, utan börjar smälta bort lite grann efter 5-6 timmar. Säkert beror det på den egna hudtypen och min hy “äter” gärna smink och har svårt att få foundation att sitta på plats en hel dag. Det allra bästa med Liquid Halo HD foundation tycker jag är den enkla appliceringen och hur naturlig den ser ut, det är som “my lips but better” fast i foundation-klassen. Den smälter fint in i ansiktet och förbättrar den egna huden utan att lägga sig som en mask. Trots att den inte förmår täcka och neutralisera mina röda kinder helt och hållet har det här blivit en foundation jag gärna väljer till vardags och jag tycker verkligen att ni ska spana in den här om ni är ute efter något med lätt till medium täckning.  Det som hindrar mig från att ge högsta betyg är att den inte täcker rodnaden på mina kinder. 4/5

340 kr Kicks.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.