Sockerskrubb dödar!

När jag tidigare ikväll låg och plaskade i mitt söndagsbad mötte jag Döden.


Nej, det var inte jag som somnade i badet och var nära en drunkningsolycka, utan ett gäng flygfän som mött sitt öde i mitt badrum. På burken med sockerskrubb från DeLaurier, den jag recenserade tidigare i år, fanns ett tiotal döda fuktflugor. De satt fastklibbade på runt burkens lock och var stendöda. De har troligen dragits till en väldigt söta bärdoft som skrubben har och trott att de hamnat i paradiset. Döm om deras förvåning när de istället fastnade med sina små fossingar i det klet som jag lämnat efter mig på burkens utsida och blivit fastlimmade utan en sportslig chans att komma loss. Ack, vilket bittert öde för en fuktfluga! Att tro sig ha funnit lyckan och i själva verket landat på Sockerdöden.

Jag citerar min husgud Pär Lagerkvist:

Se vårt blodiga rede,
där vi nu kämpat till slut.
Tanken vi kunde ej fatta
och tänkte den likväl ut.

5 thoughts on “Sockerskrubb dödar!

  1. Egentligen tycker jag att det är en ganska vacker död: tänk att få somna in i bärskrubb. Det är ju litet beautyeutanasi om man tänker att man oftast smätter ihjäl de små pyren:)

  2. Jag som verkligen avskyr alla stackars småkryp hade garanterat hoppat upp ut badet på studs, men egentligen så är de ju ganska harmlösa (speciellt om de är döda) :p
    Men innan jag hade hunnit fatta det så hade jag garanterat varit långt från badrummet. Tsss, så löjlig jag är egentligen, men det kan inte hjälpas..

  3. gud så sorgligt! egentligen gillar jag inte småkryp (vem gör det) men denna historia fick mitt hjärta att brista lite lite 🙁 stackare där!
    annars låter bär skrubben otroligt spännande 😉

  4. Pingback: Greenland - Fruit emotions scrub salt « Sublimt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.