Solskydd från Clinique

Ah, en härligt slapp söndag och tillika sista dagen på min semester, imorgon är det tillbaka till grottekvarnen för att styra upp morgondagens ledare! Vad passar bättre en slö kväll än att blogga framför dåliga tv-program? Jag har just betat av Paris Hiltons New BFF och nu har visst nåt program med nån Rachael Zoe(?) börjat, hon är visst stylist åt kändisar om jag förstått saken rätt. Med tanke på hur hon ser ut och vad hon har på sig vette sjutton om jag skulle anlita henne. Men strunt i det nu – över till bloggeriet!

Som trogna läsare vet har jag typiskt nordisk hy som är blek och lätt blir bränd och med tanke på det är det en bra idé för mig att vara duktig med solskyddskrämer, speciellt under sommarhalvåret. Jag ska ärligt tillstå att jag är långt ifrån så duktig på att smörja in mig som jag borde och det straffar sig så gott som alltid. Problemet med kombinationen solkrämer och mig är att jag är är lat och ogillar att ägna massa tid åt att smörja in mig, jag vill att det ska gå fort och lätt utan kladd och trassel! När jag fick höra talas om Cliniques nya solprodukter blev jag nyfiken och bestämde mig för att testa.

sublimt solskydd mod

Först ut är Sun SPF 25 Body spray. Sprayer i alla former är bra grejer i min värld och så är även fallet med den här solsprayen. Den är oljefri, vattenfast, återfuktande och ska passa alla hudtyper inklusive oss med känslig hud. Den känns och ser ut som vatten och går snabbt som tusan in i huden utan att vare sig lämna någon vit hinna eller oljig känsla efteråt. Det enda jag ser som ett minus är den, initialt, starka doften som sticker i näsan. Den övergår dock efter en liten stund till en svag doft av salta bad och sand (sant!) och känns bara om man sniffar på huden.
Det bästa med den här sprayen är såklart att den faktiskt funkar; man sprayar på, klappar in lite snabbt och vips har man skyddad sin hud de närmsta timmarna. Som med alla solskyddsprodukter måste man givetvis spraya på mer efter bad eller ymnigt svettande för att bevara ett fullgott skydd.

Storlek: 150 ml
Pris: 230 kr
Betyg: MVG

Det andra solskydd jag provat från Cliniques linje är Sun SPF 30 Face cream, en mild och skön kräm som även den går in snabbt i huden utan större ansträngning. Möjligen blir man lite blank av den, men det är inget som stör mig så mycket. Krämen funkar toppen och jag har inte bränt mig ens det minsta när jag haft den här i ansiktet och på halsen. Den är ganska dyr men den är å andra sidan väldigt dryg och effektiv och ett bra alternativ till den som vill ha en skön kräm som skyddar mot UVA och UVB och samtidigt är mjukgörande.

Storlek: 50 ml
Pris: 230 kr
Betyg: VG

2 thoughts on “Solskydd från Clinique

  1. Åh,
    Cliniques nya solspray är den absolut bästa! Jag har testat föregångaren i pumpflaska, också bra, men den nya med sprayflaska är ännu bättre tycker jag. Mitt solklara val – och pojkvännens. Tror att vi gjort av med 3 st hittills i år 🙂 😆

  2. Den sprayen får det bli nästa gång! Jag köpte den nyaste från Garnier (tror att Heartcore skrev om den nyss), men usch — den stinker alkohol! Jag är inte känslig för dofter i vanliga fall, men det gillade jag inte alls 😐

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.