Stockholm fashion weekend – makeup-lookerna

Idag dök det upp ett pressmeddelande till oss beautybloggare som handlade om makeupen på Stockholm fashion weekend. Eftersom jag personligen är totalt ointresserad av liknande klädsammankomster hade jag heller ingen som helst pejl på hur modellerna var sminkade. Max Factor med MUA Thomas Lenneryd i spetsen har stått för sminket och resultatet presenteras nedan. Såhär skriver PR-folket bakom Max Factor om makeup-lookerna:

 

Max Factor har inte bara varit huvudsponsor av Stockholm Fashion Week By Berns utan även bidragit med makeupen till flera av de modevisningarna. Kreativt ansvarig var Max Factors Tomas Lenneryd, en av Sveriges mest välrenommerade makeupartister. För ett antal utvalda designers har han tagit fram några av de viktigaste makeup-lookerna för höst/vinter 2008.

 Genomgående på samtliga modevisningar där Max Factor har stått för makeupen, har Tomas Lenneryd tagit stor hänsyn till kollektionernas estetik och inspirationskällor. Med makeupen har essensen hos kollektionerna lyfts fram samtidigt som det har varit viktigt att den har haft ett eget starkt uttryck.

 Makeuptrenderna för höst/vinter 2008 har visat på stor frihet och variation, och lookerna har gått från naturligt och nonchalant till punkigt och glamoröst. Blekt beiga eller varmt hallonröda läppar, dramatiskt sotade ögon eller knappt sminkade, monokromt greige ögonskuggningar eller krackelerat svart – makeupen väljs beroende på helhetslooken.

 Under modeveckan stod Max Factors Tomas Lenneryd och hans team på ett tiotal personer för makeupen till Sandra Backlund, Minimarket, Stylein, Lars Wallin, Ida Sjöstedt samt Helena Hörstedt. Helena Hörstedt är även den första designer som tilldelats Max Factors modestipendium.

 

 minimarket_maxfactor1.jpg
Sublim: Bortsett från att frisyren är gräslig med sin gelestinna, bakåtkammade lugg á la fräcka högstadietjejer anno 1990,
så är sminket rätt intetsägande. Bleka läppar och mesigt sotade ögon känns rätt trist, bättre kan allt Herr Lenneryd.
De skulpterade kindbenen är däremot snygga och kappan från Minimarket ser jättefin ut.

stylein2_maxfactor.jpg
Sublim: Återigen bleka läppar, men den här gången har iaf ögonen fått en fin sminkning
med lösfransar och ordentlig svärta. Lite Charleston möter Twiggy. En härlig läppfärg hade
satt pricken över i:t, varför inte en fuchsianyans till den läckra gröna färgen i pannbandet?
Inget i outfiten är ju ändå vardagsstass…

 

Produkterna som använts till de båda lookerna är:

Stylein

       Max Factor Miracletouch Foundation ”Varm Almond”

 •        Max Factor Lipfinity Colour & Gloss “Gleaming Coral”
 •        Max Factor Colour Perfection Duo Eye Shadow “Star-Studded Black”
 •     Max Factor Kohl Pencil “White”
 •      Max Factor Masterpiece Beyond Length Mascara “Blazing Black”

Minimarket
 •     Max Factor Miracletouch Foundation “Golden”
 •    Max Factor Colour Perfection Lipstick “Walnut”
 • Max Factor Silk Gloss Tube “Next to nude”
 •    Max Factor Earth Spirits Eye Shadow “ Burnt Black” & “Onyx”
 •   Max Factor Colour Perfection Eyeliner “Black”
 • Max Factor Masterpiece Beyond Length Mascara “Blazing Black”
För den som vill veta mer om Max Factor, Thomas Lenneryd och deras uppdrag på Stockholm fashion weekend kan man kontakta Olivia Lundqvist-Jansson på olivia@patrikssonpr.com

3 thoughts on “Stockholm fashion weekend – makeup-lookerna

 1. Hej
  Jag skulle vilja komma i kontakt med dom som säljer maxfactor i sverige (kundtjänst) Har två ungdomar som använt en av era produkter. Dom har fått utslag o läpparna svider och är svullna (blåsor)
  mvh
  marita olsson

 2. Marita Olsson: Hej! Jag arbetar vare sig med eller för Max Factor så jag kan dessvärre inte hjälpa dig. Mitt tips är att du går till den butik där produkterna är inköpta och talar om vad som hänt. Där borde de kunna hjälpa er att komma i kontakt med Max Factor. Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.