Talika = ögonmagi?

Talika är ett nytt märke för mig. Eleven har nyligen tagit in det och jag har också sett det hos HqHair nu. Talika är ett franskt märke som specialiserat sig på produkter för ögonen. Deras sortiment inkluderar saker som bryngel, ögonkräm, fransgel och rengöring. Priserna är väl tilltagna men känns överkomliga, förutsatt att det är bra då vill säga.

Ögonbrynsprodukten Eyebrow Lipocils Conditioning Gel är, enligt Eleven, den enda produkt i Frankrike som får lov att hävda att den verkligen stimulerar hårväxten. För mig som har glesa ögonbryn efter alltför flitigt imiterande av Madonnas ögonbryn i början av 1990-talet, skulle gärna se att det fanns en produkt som kunde få mina bryn att bli lite tätare. Jag önskar inga Brooke Shields-bryn, men att slippa måla dem varje morgon skulle vara fasligt skönt.


199 kronor

– – –

Eyelash Conditioning cream låter inte heller så dum. En intensivt vårande kräm som passar alla som tappar många fransar, har korta eller glesa fransar och vill ha längre/fylligare eller de som har torra och spröda fransar. Så här står det om den på Elevens hemsida:

Cremen stärker fransarna och stimulerar tillväxten. Fransarna får en vacker lyster, blir tjockare och längre. Appliceras på väl rengjorda ögonfransar och verkar under natten. Behandlingen skall pågå i minst 14 dagar varannan månad för bästa resultat.

Cremen togs från början fram för att agera anti-bakteriell och hjälpa till att läka skador runt ögonen. Dess positiva inverkan på ögonfransarna upptäcktes av en slump tack vare Ms Danielle Roches. Hon introducerade produkten för kosmetikavärlden 1947 under namnet Talika.

145 kronor

– – –

En riktigt spännande pryl verkar Eye therapy patch vara. Det är ett etui med återanvändsningsbara pads i som är indränkta med essentiella oljor och Ceramide III. Padsen ska användas 2-3 gånger i veckan i syfte att reducera mörka ringar och rynkor. Formulan är baserad på läkningsprocesser man använder vid ögonoperationer och resultaten är kliniskt bevisade av franska dermatologer.


389 kronor

 

Du hittar Talika hos Eleven, HqHair, Modemecka och E-beautyshop.

Vill man läsa mer om de testresultaten av proverna kan man göra det här.

3 thoughts on “Talika = ögonmagi?

  1. Haha, okej! Då är det ingen idé att hosta upp nära 400 kronor på dem då när man kan skiva lite gurka för ett par kronor.;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.