The Body Shop – Lightening touch

Body Shop är en av de där butikerna jag kan gå runt i timtals i och bara titta, känna, dofta och fantisera. Krämer, badskum, ögonskuggor och schampon i överflöd och allt utan att djur har blivit lidande. Priserna är det som hindrar mig från att köpa upp hela deras sortiment, för även om det inte är ett lyxmärke är priserna rejält tilltagna men det är väl också något man får räkna med om inte kvaliteten ska tummas på. Jag tänkte recensera några av de produkter jag använt nyligen från Body shop, en del bra och en del mindre bra.

Lightening touch är BS´s motsvarighet till YSL´s klassiska guldpenna Touch Èclat. Den är till för att ljusa upp mörka partier i ansiktet (främst ögonen) och dölja oönskade skönhetsfläckar. Själva förpackningen är en silvrig “penna” som toppas av en borste som man penslar på krämen med. Man skruvar längst ner på hylsan för att få upp concealern, något som gör den lite svårdoserad eftersom det är lätt att man får upp för mycket kräm och måste torka av borsten. Själva krämen är rätt tunn och påminner rätt mycket om YSL´s original. Men där Touch Eclat faktiskt förmår ljusa upp mitt ögonparti rejält går tyvärr Lightening touch bet och gör inte så mycket alls faktiskt. Bäst fungerar den runt näsvingarna, men det känns lite onödigt att köpa en relativt dyr concealer att enbart ha där när man lika gärna kan använda sin vanliga concealer. Särskilt hållbar är den inte heller, så det blir kostsamt i längden att hålla på och dutta dit ny färg för. Nej, det här är ingen produkt jag kommer köpa igen och jag kan heller inte rekommendera den.

Pris: 169 kronor
Betyg: IG

3 thoughts on “The Body Shop – Lightening touch

  1. Skall testa babyface på det sättet du föreslog.
    Och vad bra att få veta att Body Shops variant inte är någon hit. Annars kan man ju tänka sig att köpa någon annan än YSL – som ju är liiitet dyr 😉

  2. Jag gillar lightening touch, den funkar finemang på mina mörka ringar under ögonen. Tycker i och för sig också att den håller lite dåligt och är ganska odryg, men den är hittills min favoritconcealer.

  3. Emma: Det är bara att testa sig fram, förr eller senare hittar man “sin” grej.:)

    Misanth: Det är ju så med smink, det som funkar för en person funkar inte alls för en annan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.