The Body Shop Red musk edp

the body shop red musk eau de parfum

Jag har gillat muskdofter sedan de punkiga tjejerna i min högstadieklass köpte på sig små muskoljor (kanske rentav på TBS) och duttade på sig i tid & otid. Det var inte så mycket snack om doftallergier och överkänslighet på den tiden, så muskdimman låg tät över Karl Johansskolan i Majorna. Nåväl, jag gillade musk då och jag gillar musk nu. Med nykomlingen Red musk har man tagit musken in i vuxenvärlden och gjort en skönt avslappnad men samtidigt spännande och lite annorlunda doft som man gissningsvis antingen älskar eller avskyr. Med toner av rök, läder, tobak och kryddor är det här en tyngre och, som sagt, mer vuxen parfym som sveper in mig i en känsla av sena nätter, 1920-tal och franska filmer. Som förebild har skaparen Corinne Cachen haft spanske filmskaparen Pedro Almodovar´s verk som förebild och jag kan absolut se hur. I Almodovars filmer är kvinnorna starka, inte sällan lite udda och gärna klädda i rött. Kvinnor som inte smyger in i ett rum, något inte heller Red musk gör.

Att flaskan är rasande fin med sitt tonade glas är en klar bonus, håll upp den mot ljuset och se skiftningarna som representerar de olika doftnoterna.
Om man kan sätta betyg på en doft får Red musk en klar 5:a. En ny favorit!

Pris: EdP 60 ml 535 kr, Perfume Oil 33 ml 340 kr
(Obs! På bilden syns en flaska om 100 ml, detta är en limiterad pr-upplaga som inte finns i butik). 

3 thoughts on “The Body Shop Red musk edp

  1. Jag gillar den (otroligt nog) också, fast jag brukar avsky muskdofter. Däremot klarar jag inte att bära den själv. Men jag går och sniffar på min flaska lite då och då hemma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.