The Body Shop Smoky Moonstone palette

När jag fyllde år häromdagen gick jag loss på en av de tjusiga paletter The Body Shop släpper nu till jul. Jag hade svårt att välja mellan de båda skönheterna men valet föll slutligen på Moonstone, en quad med kalla nyanser i vackra skimrande färger. Mitt i allt glömde jag helt av att fota hur mejken blev, men ni får istället kika på paletten och tillhörande swatches.

Paletten är alltså en quad, dvs den består av fyra olika färger som passar ihop hur man än använder dem. Med följer också ett par penslar för applicering. Själv använder jag aldrig medföljande applikatorer utan vill ha mina beprövade penslar, men för den som gillar att ha allt i ett är det en fördel.  Dock ska sägas att när jag testade dem blev resultatet mycket skirare och inte alls lika bra.

Färgerna går som sagt i kalla toner med massa glitterfritt skimmer och färgsättningen skulle jag vilja kalla för basic och något som de allra flesta passar i. De är rejält pigmenterade och ger en fin finish på locket, men smular en del och gör sig bäst över en primer. På baksidan av asken finns instruktioner hur man kan använda skuggorna för att få den look man tagit fram, men sådant bryr jag mig aldrig om utan sminkar mig som jag själv trivs. Men det är en bra mall för de som känner sig osäkra eller är nybörjare på ögonskuggor. (Det är lätt att glömma att alla inte är lika nördiga och har sminkat sig de senaste 25 åren).

Priser för Moonstone ligger på 295 kr vilket ger ett pris på 74 kr/skugga (exkl. penslar). Det är ett rimligt pris för de här skuggorna och är man ute efter en fin palett med klädsamma och lättarbetade färger är det här ett bra val.

One thought on “The Body Shop Smoky Moonstone palette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *